zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Landelijke grootscheepse Covid-19-campagne in Suriname op komst

lees ook ...

Buurtbewoners houden verdachte staande

Op zaterdag 25 maart 2023 heeft de politie van het bureau Lelydorp een succesvolle arrestatie uitgevoerd na een dievenmelding aan de Sahiwalsteeg. In samenwerking met medewerkers van Surveillance Regi...

Er komt een landelijke Covid-19-campagne op wijkniveau met een communicatieplan dat zich richt op de verhoging van de bereidheid om het vaccin te nemen. De campagne zal gericht zijn op het stimuleren van eenieder die 18 jaar en ouder is, om zich te laten vaccineren tegen Covid-19, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Suriname krijgt 700.000 doses vaccins van Nederland. De medische hulp komt na een verzoek van de Surinaamse regering aan Den Haag.

Hoewel er nog geen duidelijkheid is over de precieze uitvoering van deze medische steun van Nederland, heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid al een plan van aanpak liggen. Het aantal doden door Covid-19 blijft hoog, evenals de nieuwe infecties. In april waren er 24 Covid-19-doden en dat aantal is al bereikt deze maand.

Gisteren waren er vier Covid-19-doden, waarmee het aantal Covid-19-sterfgevallen voor mei – met nog twee weken te gaan – staat op 24. Het aantal nieuwe infecties blijft boven de 100, terwijl de ziekenhuizen al vol zijn. Er waren gisteren 122 geïnfecteerden.

Deze week moet er meer duidelijkheid zijn over de Nederlandse medische steun aan Suriname. Minister Ramadhin weet ook niet of er ook logistieke steun komt uit Nederland. Er komen genoeg vaccins uit Nederland om de totale bevolking te vaccineren, zei president Chan Santokhi op 14 mei in Saramacca.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandLandelijke grootscheepse Covid-19-campagne in Suriname op komst