donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
0
(0)

Landelijk zaterdag ongeveer 10.000 burgers gevaccineerd

lees ook ...

President Santokhi zegt dat hij en Brunswijk er samen voor g...

Naar zeggen van President Santokhi heeft hij diepgaand, openhartig en constructief  gesproken met de vicepresident van de Republiek Suriname over  de ontwikkelingsrichting van de regering en de inspan...

Bij de landelijke vaccinatie, gisteren, zijn 9.775 personen tegen het Covid-virus gevaccineerd. De organisatie is tevreden maar wil nog veel meer burgers bereiken en dus het record verbreken, zegt arts Natanael Filemon van het Covid-vaccinatieteam. Hij roept de gemeenschap op om zich te laten vaccineren, omdat het die ene extra bescherming is die een mens nodig heeft om Covid te doorstaan.

Enid Bergval van Su4Su en het Covid-vaccinatieteam ondersteunt de oproep van Filemon en benadrukt dat er genoeg vaccins zijn. “We zijn blij met het record dat we op één dag in het hele land bijna 10.000 mensen hebben gevaccineerd,” zegt ze.

Personen die zich willen vaccineren kunnen terecht op priklocaties bij hun in de buurt. Bergval en Filemon geven aan dat het opvalt dat mensen in groten getale locaties bezoeken die druk zijn zoals bijvoorbeeld het Roeli’s Event Venue te Magenta.

Er heerste ook een drukte bij de Politieacademie. Daar heeft politiekorpschef Roberto Prade zich ook laten inenten. Hij heeft eerder dit jaar Covid-19 gehad, dus mag hij volstaan met een prikje.

President Chan Santokhi heeft onlangs gezegd dat als 50 procent van de bevolking is gevaccineerd er beter beleid gemaakt kan worden om de maatschappij en economie weer open te gooien.

In Suriname zijn er gisteren drie personen overleden aan het coronavirus, waren er 311 nieuwe gevallen en 2041 zieken in isolatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLandelijk zaterdag ongeveer 10.000 burgers gevaccineerd