vrijdag 31 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
5
(1)

Landelijk voedselpakkettenproject in volle gang

lees ook ...

Santokhi: “Surinaamse economie op de goede weg om weer...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in De Nationale Assemblee gesproken over de koersontwikkeling en de financieel-economische hervormingen die nodig waren om de Surinaamse economie te transforme...

Het landelijke pakkettenproject van de overheid, dat al twee dagen begonnen is,  verloopt tot nu toe vlot. Op twee locaties In Nieuw-Nickerie hebben militairen voedselpakketten ingeladen voor transport naar Apoera en Wageningen. Voor Apoera gaat het om 700 stuks die per ponton vervoerd zullen worden, terwijl er voor Wageningen 750 pakketten werden klaargelegd in een militaire truck. Districtscommissaris Senrita Gobardhan van Nickerie en de ministers Riad Nurmohamed van Openbare Werken en Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport hielpen mee met het laden.

                                                            Stanley Dijksteel, de coördinator van het project, is ingenomen met de ondersteuning van een ieder die bij het project betrokken is en ook blij met de positieve reacties op social media. Dijksteel waardeert het dat men achter de organisatie staat. “Als alle pakketten zijn ingeladen dan is de ponton ready voor afvaart morgenochtend naar Apoera. De mensen hebben dan tegen vier uur in de middag hun pakketten. De districtscommissaris van het ressort Kabalebo heeft reeds alle structuren in stelling om de pakketten direct naar de mensen te brengen”, aldus de coördinator.

In Coronie is intussen het grootste deel van de 1100 pakketten gedistribueerd. Het duurt niet lang voordat dit district helemaal is voorzien. Dijksteel gaf aan dat er wat schoonheidsfouten waren, maar die zijn goed opgevangen. De focus is nu op Apoera en Wageningen om maandag de ruim 1500 pakketten in deze gebieden te krijgen. Apoera is momenteel zwaar getroffen door Covid-19. Hulp vanuit de overheid is nu meer dan nodig.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLandelijk voedselpakkettenproject in volle gang