maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
3
(1)

Landbouwtraining plantvermeerdering verzorgd

lees ook ...

OBS kijkt uit naar 17 mei na afspraken van januari

De Organisatie van Bus- en Boothouders Suriname (OBS), verantwoordelijk voor het schoolvervoer, reageert sterk op de uitspraken van Onderwijsminister Henry Ori. Tijdens een persconferentie heeft de or...

Op donderdag 25 en vrijdag 26 april jongstleden vond er een landbouwtraining plaats met als onderwerp plantvermeerdering op het LVV-ressort te Santo-Boma. Deze training werd gehouden in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De initiatiefnemer is Stichting MVDC Boerleider-Fernandes. De organisatie houdt zich bezig met het stimuleren van de landbouw in het byzonder onder Afro Surinamers. 

Meredith Boerleider-Fernandes, de voorzitter van de stichting is tevreden met het bereikte resultaat. Onder de participanten ontstond er tijdens de training een spontane uitwisseling van kennis. De organisatie is ingenomen met de ondersteuning van het ministerie. Minister Sewdien en  onderdirecteur Chanderdew Kesharie hebben een wezenlijke bijdrage geleverd aan het geheel. Humphrey Warsodikromo en de overige trainers hebben de training verzorgd.

Plantvermeerdering en gewasbescherming waren de hoofdzaken in deze training. Vrouwelijke planters en anderen in het district Wanica hebben kennis kunnen opdoen en hun vaardigheden verbeteren. De training was kosteloos voor de 32 participanten. Op vrijdag 26 april werd de training afgesloten en certificaten uitgereikt.

Tessa Leuwsha, is Liaison officer Erfgoed/DNB-fonds Suriname. Zij heeft de stichting tijdens het aanvraagproces bij het Cultuurfonds ondersteund en ook  technische ondersteuning aangeboden tijdens de uitvoering van het project. Het Cultuurfonds van Nederland is de sponsor geweest van de training.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLandbouwtraining plantvermeerdering verzorgd