donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Landbouwonderzoek Saramacca, ‘meten is weten’

lees ook ...

Kinderen Tepu mogen niet alleen naar rivier vanwege fataal i...

Kinderen van het Trio-dorp Pelelu Tepu in het zuiden van Suriname mogen alleen onder toezicht van hun ouder(s) in de rivier zwemmen. De maatregel is genomen als gevolg van een dramatisch incident op 2...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) gaf samen met de burgermoeder van Saramacca Sherin Bansi-Durga het startsein voor een landbouwpercelenonderzoek. Men wil op voorstel van  de Agrarische Adviesraad van Saramacca  te weten komen waarom landbouw  achteruit gaat in het district. Het gaat om tuinbouw, rijst- en veeteelt. Agronoom Rajindre Debie begeleidt dit onderzoek. De achteruitgang is gebleken uit een ander onderzoek.

Een recent onderzoek van het districtscommissariaat heeft aangetoond dat minder dan 30 procent van het tuinbouwareaal wordt benut, ondanks het  geïrrigeerde gebieden zijn met alle nutsvoorzieningen.

Volgens minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) past  dit project volledig in zijn bottom-up- en top-downbenadering, die hij heeft geïntroduceerd op zijn ministerie. Men startte op het landbouwperceel van Carlos Redjopawiro.

Het antwoord op tien vragen aan de perceelhouder moet verduidelijken waaraan de achteruitgang in het district te wijten is. Alle landbouwpercelen worden meegenomen.

Na analyse van de verkregen informatie zullen LVV, het districtscommissariaat en de Agrarische Adviesraad programma’s opstellen om de onbenutte percelen samen met de perceelhouders/landbouwers weer stap voor stap in productie te brengen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLandbouwonderzoek Saramacca, 'meten is weten'