maandag 26 september 2022
25.5 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
4
(1)

Landbouwers ontvangen waterpompen van FAO/SAMAP

lees ook ...

Flour and bread available in full next week

Julio Bhikharie, director of De Molen, expects that from next week everything will be calm again on the market when it comes to the flour and bread supply. Normalization will start from Sunday. Bh...

Landbouwers uit verschillende districten hebben dinsdag van SAMAP landbouwequipment, waaronder waterpompen, gekregen. De donatie is gedaan in het kader van de eerste oproep voor projectvoorstellen onder de Matching Grant Facility. 38 begunstigden uit alle districten met uitzondering van Nickerie zijn hiervoor in aanmerking gekomen.

De landbouwers die zeer verheugd waren over de kwalitatief goede waterpompen met alle bijbehoren, mochten na de overhandiging een korte training bijwonen waar hen het werken met hun equipment werd aangeleerd. De attributen zijn nodig om hun productiesystemen verder te mechaniseren.

SAMAP is een initiatief van de regering van Suriname onder leiding van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en uitgevoerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) met middelen van de Europese Unie (EU).

Het belangrijkste doel is om de duurzame ontwikkeling van de landbouw te versterken door middel van een meer concurrerende en veiligere productie die de markttoegang voor groenten, fruit, wortel- en knolgewassen en bosbijproducten zal vergroten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLandbouwers ontvangen waterpompen van FAO/SAMAP