zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
4
(1)

Landbouwers ontvangen waterpompen van FAO/SAMAP

lees ook ...

Jogi anticipates taking effective action to lower the exchan...

Later in the afternoon, assembly member Mahinder Jogi (VHP) anticipates President Chan Santokhi will explain the situation with the exchange rate in a straightforward and understandable manner. The pr...

Landbouwers uit verschillende districten hebben dinsdag van SAMAP landbouwequipment, waaronder waterpompen, gekregen. De donatie is gedaan in het kader van de eerste oproep voor projectvoorstellen onder de Matching Grant Facility. 38 begunstigden uit alle districten met uitzondering van Nickerie zijn hiervoor in aanmerking gekomen.

De landbouwers die zeer verheugd waren over de kwalitatief goede waterpompen met alle bijbehoren, mochten na de overhandiging een korte training bijwonen waar hen het werken met hun equipment werd aangeleerd. De attributen zijn nodig om hun productiesystemen verder te mechaniseren.

SAMAP is een initiatief van de regering van Suriname onder leiding van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en uitgevoerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) met middelen van de Europese Unie (EU).

Het belangrijkste doel is om de duurzame ontwikkeling van de landbouw te versterken door middel van een meer concurrerende en veiligere productie die de markttoegang voor groenten, fruit, wortel- en knolgewassen en bosbijproducten zal vergroten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLandbouwers ontvangen waterpompen van FAO/SAMAP