vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Landbouwers langs het Maho kanaal gaan het kanaal helpen schoonhouden

lees ook ...

Wie heeft er nog een schoorsteen thuis?

In de nieuwe Sinterklaasfilm ‘Sint Ahoy!’ hebben de pieten hun eigen originele gezichten. Er is nergens een schmink, roetveeg of krul te zien. Andy van Veen en Rik Sinkeldam van MovieCompany zijn de r...

Vanmorgen is de districtscommissaris van Saramacca, mevr. Sherin Bansi- Durga  samen met haar staf en de buurtmanager van Groningen en omgeving, Brigadier van Politie dhr. N. Chitan, huis aan huis gegaan in het landbouwgebied Maho om met de bewoners en landbouwers te overleggen over een gezamenlijke aanpak voor het schoonhouden van het afvoer kanaal langs beide kanten van de weg.

Beide kanalen zijn de vorige week door het commissariaat middels een graafmachine opgehaald met medewerking van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Met de bewoners werd overééngekomen dat voortaan het commissariaat handmatig het kanaal onderhoudt vanuit de weg tot 1,5 meters in de breedte en de bewoners het resterend deel langs hun perceel. Dit model wordt nu reeds met succes toegepast in het in de landbouwgebieden ressort Jarikaba

Deze werkwijze levert een enorme besparing op aan graafmachine huur waarbij de besparingen in overleg met het ministerie van LVV en OW anders aangewend zullen worden in het district. De districtscommissaris kreeg de volle medewerking toegezegd van de landbouwers.

De DC heeft zich ook persoonlijk georiënteerd aan de Kampong Baroeweg waar er verschuivingen van de duikers onder de Kampong Baroeweg hebben plaatsgevonden. Hier is de bouwploeg van het commissariaat direct aan het werk gegaan om het probleem op te lossen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLandbouwers langs het Maho kanaal gaan het kanaal helpen schoonhouden