dinsdag 30 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
0
(0)

Landbouwers krijgen GAP certificaat na training

lees ook ...

President Santokhi naar Brazilië afgereisd

Vandaag is Presdident Santokhi naar Brazilië vertrokken om samen met de overige elf Zuid-Amerikaanse staatshoofden van gedachten te wisselen over het integratieproces van onze regio.  Deze bijeenko...

Vijftig landbouwers te Moengo, in het district Marowijne hebben op woensdag 17 november in het IWAMAR Centrum hun ‘Good Agriculture Practices’ (GAP)-certificaat in ontvangst genomen. Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) organiseerden de driedaagse training.

De GAP-training hield onder andere in, het verantwoord gebruik van pesticide, personal protective equipment, registratie van productiegegevens, oogst, transport en opslag van landbouwgewassen. Na de drie trainingsdagen, die zowel theorie als praktijkgericht waren waren, kregen de deelnemers een certificaat uit handen van districtscommissaris Marowijne Zuid-West, Olivia Dominie, directeur Landbouw, Yvette Rokadji en directeur Agrarische Ontwikkeling Binnenland, Hermien Pavion.

In januari 2020 werd in dit oostelijk grensdistrict de eerste GAP-training verzorgd. De toen deelnemende participanten brachten het aangeleerde met succes in de praktijk, echter nam de vraag naar meerdere trainingen toe. De twee voornoemde ministeries besloten invulling te geven aan het verzoek, omdat het produceren van veilig voedsel voor land en volk en de internationale markt, noodzakelijk is.

De GAP-training is gebaseerd op internationale standaarden. De landbouwproducten moeten voldoen aan internationale waarden, normen en gestelde eisen. Deze standaarden gelden niet alleen voor de export maar ook voor de lokale markt. De Surinaamse bevolking moet ervan verzekerd zijn dat de producten veilig geteeld zijn, en dus geschikt voor consumptie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLandbouwers krijgen GAP certificaat na training