dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Landbouwers krijgen equipment uit SAMAP project

lees ook ...

Activists present the DNA chairman with a draft of the elect...

The proposed Election Regulation was just given to DNA chairman Marinus Bee by the protest movement's activists. The author of this proposed law is attorney Jennifer van Dijk-Silos. "We met with you l...

Op het complex van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vond vandaag 23 augustus de symbolische overhandiging plaats van equipment aan landbouwers. De equipment maakt deel uit van het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP). 65 landbouwers kwamen in aanmerking gekomen voor de equipment. De werd gedaan door minister minister Parmanand Sewdien van LVV deed de eerste overdracht.

SAMAP is een initiatief van de Regering van Suriname onder leiding van het ministerie van LVV en wordt uitgevoerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) met middelen van de Europese Unie (EU). Vanuit de Matching Grant Facility (MGF), een concurrerende fonds, is er een eenmalige investeringssteun in de vorm van equipment overgedragen voor aanvragers met een solide projectvoorstel.

Het belangrijkste doel van SAMAP is om de duurzame ontwikkeling van de landbouw te versterken, door middel van een (meer) concurrerende en veiligere productie, die de markttoegang voor groente, fruit, wortel- en knolgewassen en bosbijproducten zal vergroten. Chief Technical Advisor FAO/SAMAP, Erick Zeballos: ‘Het was een lang en moeilijk traject, vanwege de COVID-19 pandemie, maar wij van SAMAP zijn heel erg blij dat hetgeen we beloofd hadden, nu uiteindelijk kunnen realiseren. Zonder de samenwerking tussen het ministerie van LVV, Regionale Ontwikkeling en Sport (met name de afdeling Landbouw Agrarische Ontwikkeling Binnenland) en SAMAP, zou dit succes niet behaald worden”.

Tot slot sprak minister Sewdien de hoop uit dat met deze geste de lokale productie een boost zal krijgen en de importen van voedsel verlaagd zullen worden. Naast minister Sewdien en Chief Technical Advisor FAO/ SAMAP, Zeballos, waren aanwezig de directeur van Landbouw Yvette Rokadji en haar collega-directeur Hermien Pavion van Landbouw Agrarische Ontwikkeling Binnenland op het ministerie van ROS.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLandbouwers krijgen equipment uit SAMAP project