woensdag 7 juni 2023
25.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
0
(0)

Landbouwers Boven-Suriname krijgen Landbouwmachines

lees ook ...

After seven years, the Caribbean Urban Forum returns to Suri...

The Caribbean Urban Forum was held in Suriname once more after a 7-year hiatus. It is crucial that all Caribbean nations come together to discuss spatial planning in order to share ideas and perspecti...

Het Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën en Planning heeft op woensdag 22 maart jongstleden agrarische landbouwmachines en ander landbouw materiaal geschonken aan Landbouwers van het Boven-Surinamegebied ter ondersteuning van hun agrarische activiteiten. Het project wordt uitgevoerd door ‘Tropenbos Suriname’. 

Het gaat om agrariërs uit veertien dorpen gelegen tussen Pokigron en Lespansi 2 die van de landbouwmachines en ander materiaal gebruik mogen maken. De overhandiging heeft plaatsgevonden als onderdeel van het project ‘Capacity Building Bataliba en Boven-Suriname’. De formele overdracht was in aanwezigheid van districtscommissaris Frits Dinge.

De landbouwers kregen ook een demonstratie in het gebruik van de machines. Het gaat om 4 stuks Deltapower 6.5 pk benzine shredders, om compost te produceren uit organisch materiaal en het mulchen van planten; 4 stuks Trapp 7.0 benzine cassavemolens (productie van pomtayer) en 2 stuks Deltapower 11 pk 2 wheel grondbewerkers met ploeg.

In totaal zijn er veertien dorpen die zijn samengevoegd in 4 clusters, begunstigd. Het gaat om de clustergebieden: het Bataliba gebied, Pokigron, Abenaston en Kajapaati. Elk cluster wordt voorzien van een shredder en een cassavemolen. De ploegmachines worden verdeeld in de dorpen ten noorden en zuiden van Atjoni. Lokale bewoners zullen getraind worden in het gebruik van de machines en vier personen zullen belast worden met het onderhoud en het beheer

Directeur Rudi van Kanten van Tropenbos Suriname is ervan overtuigd dat de machines zullen bijdragen aan de kwaliteit van de landbouw en agrobosbouw in het gebied. De organisatie zal ook op deze gebieden trainingen geven. Jaswant Doekharan, project-manager van het Bureau Gemeenschapsprojecten, zegt dat de overheid voor de komende vier jaar middelen beschikbaar heeft gesteld om microprojecten die veel effect hebben, uit te voeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLandbouwers Boven-Suriname krijgen Landbouwmachines