dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Landbouwequipment voor landbouwers

lees ook ...

Project dataverzameling onderwijsgegevens

Minister Marie Levens van  Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft op woensdag 30 november jongstleden een project gelanceerd in het CeNaSu gebouw, ter verbetering van het 'Education Managemen...

SAMAP heeft op donderdag 10 februari wederom een deel van de toegezegde landbouwequipment overhandigd aan acht begunstigden. Eerder waren er al landbouw benodigdheden overhandigd vanuit het programma van de Matching Grant Facility (MGF) equipment van 2021 van Samap.

SAMAP heeft nu al meer dan 95 procent van de landbouwapparatuur, gereedschappen en diensten geleverd die werden toegekend aan de begunstigden van de Small Grant als onderdeel van de Matching Grant Facility. Meer dan 660 van de 731 apparatuur en gereedschappen en diensten zijn reeds door FAO/SAMAP gekocht en geleverd aan 58 Small Grant begunstigden (van de totaal 61 grants). Hiermee komt het einde in zicht van de levering van alle equipment van de Eerste Ronde van de MFG.

De acht landbouwers en producenten kregen tweewielige tractoren. Eén van de landbouwers kreeg er een aanhangwagen erbij. Met de landbouwtoestellen zijn de landbouwers beter in staat om hun productie, kwaliteit en markttoegang te verhogen door middel van mechanisatie van het productieproces. Begunstigden die aanwezig waren bij de overhandiging, bedankten SAMAP voor dit moment.

De begunstigden van de MGF maken deel uit van andere activiteiten van SAMAP en nemen vrijwillig deel aan de waardeketenplatformen om hun kennis over waardeketenontwikkeling en hun netwerk uit te breiden, waardoor zij zaken kunnen doen binnen het platform met andere leden. Zij zullen trainingen krijgen in bedrijfsmanagement, financiële administratie en kwaliteit productie, met de nadruk op het produceren van veilig voedsel.

SAMAP is een initiatief van de Regering van Suriname onder leiding van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en wordt uitgevoerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) met middelen van de Europese Unie (EU). Het belangrijkste doel is om de duurzame ontwikkeling van de landbouw te vergroten door een meer concurrerende en veiligere productie die de markttoegang op de internationale markt voor groenten, fruit, wortels en knolgewassen en bosbijproducten zal vergroten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLandbouwequipment voor landbouwers