donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Lancering van het Makandra Project “Kustbeheer en stedelijke veerkracht”

lees ook ...

Buitengewone droogte teistert het binnenland

De aanhoudende grote droogte houdt het binnenland in zijn greep. Het besef om niet slechts afhankelijk te zijn van waterwegen groeit. Boten hebben grote moeite om te varen door het ongekende lage wate...

Onlangs werd het Makandra Project “Kustbeheer en stedelijke veerkracht” officieel gelanceerd. Onder de aanwezigen bevonden zich de plaatsvervangend ambassadeur van Nederland, vertegenwoordigers van Deltares en minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW).

De Nederlandse ambassadeur benadrukte dat het Makandra programma een samenwerking is tussen Surinaamse en Nederlandse overheidsinstellingen op diverse gebieden, zoals justitie, klimaat, water, defensie en politie. Het doel van deze samenwerking is het uitwisselen van kennis en gezamenlijk oplossingen vinden die zowel Suriname als Nederland ten goede komen.

De plaatsvervangend ambassadeur, Michiel Bierkens, wees op problemen in Nederland, zoals droogte en watertekort, die geïntegreerde oplossingen vereisen. Satish Mohan, waarnemend directeur Civieltechnische Werken, benadrukte dat het Surinaamse woord “Makandra” betekent “samen”, wat de kern van dit programma vormt.

De focus ligt op kennisuitwisseling over water, bodem en klimaat. Mohan benadrukte het belang van toegang tot water en de impact van klimaatverandering op economische activiteiten. Minister Nurmohamed benadrukte dat de thema’s water, bodem en klimaat van groot belang zijn voor Suriname, en dat de samenwerking zowel nationaal als internationaal wordt uitgebreid. Er wordt gestart met de eerste fase, met het oog op de effecten van klimaatverandering. Bij succes zal er worden gekeken naar de vervolgfases van het project.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLancering van het Makandra Project "Kustbeheer en stedelijke veerkracht"