maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

LAMAT keert terug naar Suriname voor tweede medische missie

lees ook ...

Oproep tot stopzetten van woekerwinsten op tweedehandse band...

De Economische Controle Dienst (ECD), onder leiding van Pertap Goerdayal, heeft aangekondigd dat tweedehandse autobanden, die momenteel voor gemiddeld SRD 700 en meer verkocht worden bij bandenzaken, ...

Het medische hulpteam van de Lesser Antilles Medical Assistance Team (LAMAT), bestaande uit Amerikaanse chirurgische en tandheelkundige experts en ondersteunend personeel, keert terug naar Suriname voor hun tweede missie. Ambassadeur Robert Faucher van de Verenigde Staten opende het programma op maandag 19 februari 2024 in het auditorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en benadrukte de voortzetting en uitbreiding van deze missie ten opzichte van vorig jaar.

Faucher noemde het vorige bezoek een groot succes en sprak de intentie uit om dit programma voort te zetten. Minister van Defensie Krishnakoemarie Mathoera wees op de voordelen voor Suriname, benadrukkend dat dergelijke projecten sterke partnerschappen vereisen.

Deze medische missie maakt deel uit van de Enduring Promise-missie van het Amerikaanse Southern Command. Minister Mathoera prees de bestaande samenwerking tussen Suriname en het Southern Command en beschouwt deze missie als een voorbeeld van goede samenwerking. Het LAMAT-team zal gratis tandheelkundige en medische zorg verlenen op verschillende locaties, waaronder het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het Militair Hospitaal, het Wanica Ziekenhuis, de Brownswegkliniek en de Stichting Jeugdtandverzorging (JTV).

Het medische team bestaat uit ongeveer 30 Amerikaanse medische professionals, bijgestaan door 15 technici en ondersteunend personeel. Ze bieden een breed scala aan specialiteiten, waaronder algemene chirurgie, spoedeisende chirurgie, verpleging op de intensive care, interne geneeskunde, anesthesiologie, optometrie, farmacie en huisartsgeneeskunde.

De operaties van het team zijn zorgvuldig gecoördineerd met het Surinaamse Ministerie van Volksgezondheid en de medische directeuren van ziekenhuizen om de Surinaamse medische zorgverleners niet te hinderen. Na de procedures zal het Amerikaanse team samenwerken met lokale artsen om de continuïteit van de zorg te waarborgen en overtollige voorraden achter te laten bij de ziekenhuizen.

Patiënten zijn geselecteerd door het Ministerie van Volksgezondheid in samenwerking met medische directeuren van ziekenhuizen en de JTV, rekening houdend met de specialiteiten van het Amerikaanse personeel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLAMAT keert terug naar Suriname voor tweede medische missie