vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
0
(0)

Lalji ziet geen bewijzen tegen haar cliënt Hoefdraad

lees ook ...

Gemengd team voert roadblocks en snelheidscontroles uit op I...

Van dinsdag 30 mei tot en met zondag 4 juni 2023 heeft een gemengd team van Regio Midden intensieve surveillances uitgevoerd op de Indira Gandhiweg. Tijdens deze operatie werden roadblocks en snelheid...

Advocaat Irene Lalji ziet geen bewijsmateriaal tegen haar cliënt Gillmore Hoefdraad. Veel van de bewijslast is volgens haar gebaseerd op meningen en verklaringen van anderen, die hebben getuigd. De Procureur-Generaal Roy Baidjnath Panday  heeft volgens haar geen bewijzen tegen de ex-minister.

Een onafhankelijk rapport van het onderzoeksbureau Kroll  heeft getoond dat dit Belgisch bedrijf alleen declaraties heeft ingediend voor gewerkte uren. Dit weerspreekt  beschuldigingen tegen Hoefdraad. Er is onderzoek gedaan naar de contracten tussen de Centrale bank van Suriname met Clarifield.  Corruptieve handelingen moeten eerst bewezen worden, voordat tot vervolging kan worden overgegaan. Hierop had de rechter-commissaris vóór het gerechtelijk proces op gewezen. Het Openbaar Ministerie is hieraan voorbij gegaan.

Lalji heeft in haar pleidooi alle tenlasteleggingen tegen haar cliënt verworpen en vrijspraak geëist voor de ex-minister. Hoefdraad heeft gehandeld namens de staat Suriname, en wel via het ministerie van Financiën. Nergens is er een bewijs , dat Hoefdraad financieel voordeel heeft gehad.  “Op zich kan je nooit financieel voordeel behalen, omdat elke daad die het ministerie doet, gedaan wordt namens de staat Suriname.” zegt de verdediging. Lalji vind dat eigenlijk de hele raad van ministers voor het gerecht gesleept moet worden, als het gaat om de ambtelijke onvolkomenheden.

Op 1 april wordt de zaak voortgezet en zal de pg antwoord geven. Dan zal Het Openbaar Ministerie moeten reageren op hetgeen Lalji naar voren heeft gebracht. Volgens de verdediging heeft het OM in haar ijver om de ex-minister  te vervolgen cruciale fouten gemaakt. Eerder heeft de pg een straf van twaalf jaar en een geldboete van SRD 500.000,- subsidiair geëist tegen de oud-bewindsman. “Wij kijken uit naar de reactie van het Openbaar Ministerie”, zei Lalji ‘s collega Murwin Dubois.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLalji ziet geen bewijzen tegen haar cliënt Hoefdraad