maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Lal Farms en Hilly’s Chick’s & Farms willen uitbreiden

lees ook ...

Winkel in ressort Latour gesloten vanwege onhygiënische situ...

Tijdens controlewerkzaamheden van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in het ressort Latour is een winkel di...

 Delegaties van Lal Farms NV (kersenpulp) en Hilly’s Chicks (kippen) & Hilly’s Farms (eieren) hielden op woensdag 12 mei 2021 een presentatie voor president Chandrikapersad Santokhi over verhoging van de productie waarbij zij de medewerking van de overheid nodig hebben.  Er is een commissie ingesteld en afgesproken is dat er verder afspraken worden gemaakt met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Minister Parmanand Sewdien van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij was ook aanwezig bij de presentaties.

Lal Farms is een fruitteeltbedrijf, dat de in de wereld zeer gewilde Acerola kers op biologische wijze grootschalig teelt en verwerkt tot pulp. Het eindproduct wordt geëxporteerd naar Europa. De Acerola kers – die bekendstaat als de Surinaamse kers – is een van de soorten met het hoogte vitamine C-gehalte. Het bedrijf beschikt naast de ISO-certificering ook over een hoogwaardige biologisch certificaat, hetgeen een voornaamste eis is om zaken te doen met buitenlandse partners.

Lal Farms kan momenteel niet voldoen aan de vraag vanuit het buitenland. De onderneming heeft meer grond nodig waarin de overheid zou kunnen voorzien. Op 1000 hectare zouden er ruim 1200 arbeidsplaatsen gecreëerd kunnen worden. De onderneming is ook  op zoek naar outgrowers, die bereid zijn hun grond ter beschikking te stellen en conform de voorwaarden van Lal Farms kersen gaan telen.

Directeur Eric Hilversum van Hilly’s Chicks & Farms benadrukt, dat het er bij zijn onderneming niet om financiering gaat, maar om de ondersteuning. Het bedrijf wil haar productie binnen de komende twee jaren verdubbelen. Momenteel worden er per week 90.000-100.000 eendagskuikens geproduceerd. Met een hogere productie kan het land op jaar basis ongeveer 3 miljoen US-dollar besparen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLal Farms en Hilly's Chick's & Farms willen uitbreiden