zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

LACH voor ondersteuning Matawaigebied en Brownsweg

lees ook ...

Vicepresident Brunswijk vindt ontwikkelingstempo Suriname tr...

"Het tempo waarmee zaken in Suriname worden aangepakt is laag. Het land moet veel sneller tot ontwikkeling komen," vindt ABOP-voorzitter tevens vicepresident (vp), Ronnie Brunswijk. Hij sprak zaterdag...

Vrijdag hebben Conservation International Suriname(CIS) en het Amazon Conservation Team Suriname(ACT-S) een samenwerkingsproject LACH (Local Actors for Change in the Hinterland) gelanceerd. LACH moet de binnenlandse gemeenschappen en hun organisaties versterken, zodat de gebieden van Brownsweg en Matawai in Brokopondo tot duurzame ontwikkeling komen.

De burgervader van Brokopondo Ludwig Mendelzoon ziet in het project mogelijkheden voor de economie. “In de nieuwe wereldorde moet het een samenspel zijn tussen de private en publieke sector, want als je op overheid gaat wachten op verandering, gaat het niet werken.” Mendelzoon is verder van mening dat  het gebied door dit project binnen de kortste keren tot duurzame ontwikkeling zal kunnen komen.

De gemeenschappen worden tijdens dit project door capaciteitstrainingen, financiering en coaching geholpen om te komen tot realisatie van de door henzelf ingediende ideeën. Het LACH-project wordt gefinancierd wordt door de Europese Unie en is een samenwerking tussen de private en publieke sector.

Bij de uitvoering van deze projecten, wordt er rekening gehouden met behoud van het bos en haar diversiteit in het Matawaigebied en Brownsweg. “Want je kunt het bos niet uit de mensen halen. Zij zijn deel van het bos. Willen we de Brownsberg die in het Brownsweg gebied is, beschermen en het gebied tot duurzame ontwikkeling brengen, zodat de gemeenschappen die er leven er ook voor langere tijd profijt van hebben. Dan zullen we de mensen erbij moeten betrekken, hen sterker moeten maken, en vooral moeten samenwerken,” aldus projectleider Loes Trustfull van het CIS.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLACH voor ondersteuning Matawaigebied en Brownsweg