donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(3)

Laatste woord Bouterse vrijdag

lees ook ...

Quiz ivm Consumenten Bewustwordingsdag

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert in het kader van de Wereld Consumenten Rechten Dag (WCRD) die jaarlijks wordt herdacht, bewustwording...

De raadsman van Desire Delano Bouterse zegt dat zijn client vrijdag aanwezig zal zijn op de zitting. Hij heeft een pleidooi van 20 pagina’s voorbereid. De verwachting is dat de ex-legerleider een aantal onthullingen zal doen ten aanzien van de 8 december verzetzaak, en op de zaak zal ingaan.

“Mijn cliënt zal aangeven wie allemaal betrokken zijn bij de zaak. Nederland gaat helemaal niet vrijuit”. Kanhai zal zelf ook aangeven wat de auditeur-militair bij de behandeling van het 8 december strafproces had gezegd. Hij  twijfelde volgens de raadsman niet eraan, dat er een invasie op komst was. “Ik zal deze zaken in herinnering brengen”, zo licht de raadsman een tip van  de sluier.

 Bouterse is van plan uitgebreid in te gaan op wat er zich heeft voltrokken, meldt Kanhai. “Een paar mensen en Nederland zullen het in hun broek doen. Het laatste woord van mijn cliënt zal van het Nederlands worden vertaald in het Engels en Spaans. Dit zal opgestuurd worden naar de regio en Latijns-Amerika”, aldus de advocaat.

Kanhai zal meteen hoger beroep aantekenen, indien Bouterse in de verzetszaak wordt veroordeeld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLaatste woord Bouterse vrijdag