Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Laatste nieuws rond de verkiezingen in Suriname

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 05 29 At 10.08.15

President Bouterse wil hertelling.

Op 28 mei 2020 jongstleden, geeft de Surinaamse president kort na een persconferentie, welke werd belegd door de oppositieleiders aan, een hertelling te willen, van alle stemmen in alle districten. Deze onthulling deed hij via de staatsradio.

Tijdens een persconferentie riep de oppositie het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) op om in te grijpen in de chaos die is ontstaan na de stemming.

“Ik roep het OKB op in te grijpen”, zei VHP-leider Santokhi, die op basis van de voorlopige tellingen de grote winnaar van de verkiezingen is. Hij riep OKB-voorzitter Jennifer Silos-Van Dijk op snel de uitslag bekend te maken.

Chan Santokhi, Ronnie Brunswijk en Gregory Rusland, sloegen tijdens de persconferentie alarm. Ze spraken van pogingen om dozen met processen-verbaal van verkiezingsuitslagen te verwijderen, pogingen processen-verbaal aan te passen en zelfs een poging tot brandstichting.

Whatsapp Image 2020 05 29 At 10.08.14 1

Bouterse’s antwoord luidde:

„Laat in elk district, elk stembureau aangeven welke partij hoeveel stemmen heeft, zodat het volk het kan zien en we weten wat er op het proces-verbaal staat.”

De hertelling zal voor de bevolking, volgens Bouterse via de tv te volgen moeten zijn.

Whatsapp Image 2020 05 29 At 10.08.15 1

In een verklaring van het Onafhankelijk Kies Bureau (OKB) gaf voorzitter Silos-Van Dijk aan dat zij de uitslagen al heeft, inclusief gefotografeerde processen-verbaal. Ze verweet het ministerie van Binnenlandse Zaken incompetentie. Dat er drie dagen na de verkiezingen er nog steeds geen uitslag gepresenteerd kan worden is onacceptabel.

(Intussen is een groot deel van de uitslag te zien op de Website van het OKB.)

Whatsapp Image 2020 05 29 At 10.08.14

Santokhi had het dus niet verkeerd toen hij tijdens de persconferentie aangaf dat de autoriteiten de chaos gebruiken om aan te sturen op een hertelling. Hij zei verder “U kunt dan zelf wedden wat het resultaat zal zijn.”

Volgens de tellingen tot nu toe leed de NDP van Bouterse een zware nederlaag en verloor zij haar parlementaire meerderheid.

Culturu.com — Ferdinand Louis

7 Reacties
7 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Madamchenette
vrijdag 29 mei 2020 10:49

Bouterse moet zijn verlies accepteren. De vorige keer toen hij won heeft de vorige regering hem gefeliciteerd en gezegd ga regeren. Nu heeft hij verloren dan wilt hij hertellen! Kijk als het nek aan nek race is dan Zeg ik ja tel nog een keer. Maar wat ga je nu tellen. Wat extra bij is gezet. Internationale mensen moeten ingrijpen. Elk district heeft al ingeleverd niets komt meer bij. Het land is kapot .sta op . Ga naar een land en geniet nog van de rest van je leven. Voorbeeld Cuba. Neem je vrienden mee. Laat het volk beslissen en… Lees verder »

Leo
vrijdag 29 mei 2020 10:57

HEB NOG NOOIT IN DE WERELD EEN VERLIEZER ZIJN JUIGEN..WEL VERLIEZERS AGRESIEF GEDRAG ZIEN TONEN …PAK EEN KLEIN KIND ZIJN SNOEP AF EN ZIE…HET XELFEDE RESULTAATGERICHT MAAR NU HET OM VOLWASSENE GAAT VERTONENEN ZE CRIMINEEL GEDRAG EN VERGEET NIET DAT JE.JE ZELF VET LAAGT EN UITGELAGEN WORDT EN JA ….WERELD WIJD..TOON JE TECHTE RUG EN ACCEPTEERD DE UITSLAG…RESPECT MOET JE VERDIENEN EEN GEWEER OF CRIMINEEL GEDRAG HELPT DAAR NIET BIJ..DOE ER WAT MEE EN RESPECTEER DE WIL VAN DE BEVOLKING

Asja
vrijdag 29 mei 2020 10:59

Kunnen de militairen niet ingrijpen om de roep van het volk te respecteren en uit te voeren? Altijd worden er problemen veroorzaakt door 1 persoon. En het volk lijd eronder. Nu verkiezingen zijn geweest moet het ook Klaar zijn.

Remco
vrijdag 29 mei 2020 11:02

Al die nieuwe surinamers zoals Haitianen met versnelde Surinaamse paspoort hebben de tij niet weten te keren. Nu ze surinamers zijn dan hoop ik dat ze het land komen opbouwen en er geen criminelen naar Suriname zijn gestuurd.

Wisk
vrijdag 29 mei 2020 11:15

Dus dat! Ik ben helemaal eens met de eerdere meningen. De huidige regering moet naar huis! Maar wat ik ook niet begrijp, de VHP heeft de overwinning, dat is prima, maar dat de NDP toch zoveel zetels heeft behaald, dat is mijn verstand te boven. De NDP moest 0 zetels behalen, ze moesten lelijk op hun bek vallen maar ja t volk is ook egt BLIND. Alleenmaar bille likkers hebn gestemd op de NDP. En ik ben ook zeker van dat de NDP in de vorige verkiezing ook fraude had gedaan. Er moet een wet komen dat wanneer een partij… Lees verder »

Wisk
vrijdag 29 mei 2020 12:57

De militairen vallen ook onder Bouterse dus wat gaan zij kunnen doen? Zij gaan juist luisteren naar Bouterse. Precies zo wanneer een examen kandidaat wordt betrapt tijdens de examen dat hij spiekt en dan mag die persoon niet meer deelnemen aan de examen, precies zo mag de NDP ook niet meer deel nemen aan de verkiezing want ze doen alleen aan FRAUDE!! Suriname lust hem niet meer!!! Laat hij maar zn straf gaan uitzitten want als je een feit heb gedaan moet je ook voor de consequenties staan!!

Trouw
vrijdag 29 mei 2020 13:33

Bouterse gaat liever dood ipv dat hij in een cel moet denk ik. Die mensen als wijlen daal ,Roy Horb en anderen. Hoe zullen ze nu naar Bouterse kijken vanuit de hemel? Daar gaan ze weer zullen ze denken.Advertentie

Suriname

Nationaal Resocialisatieplan 2020 van belang voor maatschappelijke ontwikkelingen

Geplaatst

op

Minister Getrouw 300x200

Minister Stuart Getrouw heeft de herziende versie van het Nationaal Resocialisatieplan 2020 overhandigt aan de directeuren van het Ministerie van Justitie en Politie. De herziening van het plan was noodzakelijk vanwege de maatschappelijke ontwikkelingen en de waarborging van de rechtsbescherming en adequate veiligheid voor de gehele samenleving.

Het document is op maandag 13 mei door de justitieminister overhandigt aan de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone en de directeur Justitie, Marianne Chin A Fat. Het doel van dit plan is om te voorkomen dat de gedetineerden na het uitzitten van hun straf terugkeren in de gevangenis.  Volgens directeur Helstone is het erg belangrijk dat wij als land niet werken aan een draaideur crimineelsysteem. “Het streven is erop gericht om met de uitvoering van het resocialisatieplan het recidivecijfer van ongeveer 45 % dat een stijgende trend vertoont, terug te dringen”. Het herziende Nationaal Resocialisatieplan is te rekenen vanaf 01 mei 2020 voor de periode van vijf jaren en dus tot 01 mei 2025.

Volgens de ministeriële beschikking moet het resocialisatieproces geschieden aan de hand van een daartoe ontwikkeld nationaal resocialisatieplan dat steeds voor een periode van vijf jaar door de minister van Justitie en Politie wordt vastgesteld.

Bron: NII

Lees verder

Suriname

Namen nieuw Surinaams kabinet bekend

Geplaatst

op

Ronie Brunswijk En Chan Santokhi. Beeld Youtube

De namen van de nieuwe ministers die deel zullen uitmaken van de regering die donderdag 16 juli aantreedt zijn bekend. Zoals al bekend is wordt Chandrikapersad Santokhi president van de Republiek Suriname, terwijl Ronnie Brunswijk de vicepresident wordt.

Het ministersteam is als volgt:

VHP: Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken & Internationale Samenwerking. Hij is ook eerste vervanger van de vicepresident. Armand Achaibersing van Financiën & Planning; Volksgezondheid: Amar Ramadhin; Arbeid: Rishma Kuldipsingh; Defensie: Krishna Mathoera; Openbare Werken: Riad Nurmohamed; LVV: Prahlad Sewdien; Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie: Saskia Walden.

ABOP: Natuurlijke Hulpbronnen: David Abiamofo; Justitie & Politie: Kenneth Amoksie; Grond- en Bosbeheer: Diana Pokie; Regionale Ontwikkeling: Gracia Emanuëls; Transport, Communicatie en Toerisme: Albert Jubitana.

NPS Onderwijs, Wetenschap & Cultuur: Marie Levens en Ruimtelijke Ordening & Milieu: Silvano Tjong-Ahin.

PL: Binnenlandse Zaken: Bronto Somohardjo en Sociale Zaken & Volkshuisvesting: Uraiqit Ramsaran.

Ondanks de kritieken op bepaalde personen in het regeerteam zijn de namen zoals die op sociale media circuleerden correct. Op Bronto Somohardjo is er behoorlijk kritiek geleverd. Zo vragen personen binnen de samenleving zich af of er geen andere personen zijn dan de zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo om minister te worden. In eerste instantie zou vader Somohardjo zelf minister worden. Echter kwam hij later daar op terug.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen