maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
5
(1)

Laatste lid aan het Medisch Tuchtcollege toegevoegd

lees ook ...

Wetenschappers AdekUS in Beraad Over Arbeidsvoorwaarden

De Vakvereniging van Wetenschappelijk Personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (VWPU) heeft actie ondernomen door het stopzetten van colleges en examens. De reden achter dit besluit is ...

President Chan Santokhi heeft op vrijdag 20 januari, Anne-Marie Bueno de Mesquita-Voigt, op het presidentieel paleis beëdigd als lid van het Medisch Tuchtcollege. Dit college werd in februari 2022 door het staatshoofd geïnstalleerd. Hiermee is het laatste lid aan dit toezichthoudend orgaan toegevoegd.

President Santokhi, die deze handeling voltrok, gaf aan dat het nieuwe lid, mede vanwege haar indrukwekkende staat van dienst gekozen is voor de functie. Het staatshoofd gaf verder aan, dat met het completeren van de samenstelling van het Medisch Tuchtcollege dat de rechtstaat verder moet helpen waarborgen, deze wordt versterkt.

“Met deze beëdiging wordt eveneens voldaan aan het in de Wet Medisch Tuchtrecht gestelde, namelijk om het Medisch Tuchtcollege de ruimte te bieden zijn toezichthoudende taak op de handelingen van geneesheren, tandheelkundigen, apothekers en vroedvrouwen onafhankelijk te kunnen uitvoeren,” gaf de president aan.

President Santokhi vond het een bijzonder moment om het beëdigde lid zitting te laten hebben in het tuchtcollege om haar in staat te stellen zich grondwettelijk dienstbaar te kunnen maken ten behoeve van de Surinaamse samenleving.

Het staatshoofd is ervan overtuigd, dat Bueno de Mesquita-Voigt, die in de medische wereld geen onbekende is en een enorme staat van dienst heeft, haar deskundigheid en rijke ervaring zal aanwenden om de toezichthoudende taak van het tuchtcollege, conform de wettelijke regelingen, mede te helpen uitvoeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLaatste lid aan het Medisch Tuchtcollege toegevoegd