maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
3.3
(12)

Laat het Aphelion-fenomeen de temperatuur ook dalen in Suriname?

lees ook ...

Directeur Duurzame ontwikkeling inheemsen brengt bezoek aan ...

Directeur Duurzame Ontwikkeling Inheemsen (DOI), Melisa Fredericks, heeft onlangs een kennismakingsbezoek gebracht aan de inheemse dorpen Grankreek en Columbia in het district Saramacca. Ze werd verge...

Er gaat een bericht rond op sociale media, dat er koud weer is in de wereld door het APHELION fenomeen, waarbij de aarde verder van de zon verwijderd is. In de elips waarin de aarde om de zon draait, is de aarde op een gegeven moment een stuk verder van de zon, waardoor het op aarde kouder wordt.

Het Aphelion-fenomeen is een verschijnsel, waarbij het punt van de baan van de aarde het verst van de zon ligt. Dit Aphelium-fenomeen treedt op, omdat de baan van de aarde niet perfect cirkelvormig is, maar de vorm heeft van een ellips.

Er wordt gezegd dat we het  koud zullen hebben, wat invloed kan hebben op griep, hoesten, ademhalingsmoeilijkheden, enzovoorts. We moeten de immuniteit verhogen door bijvoorbeeld vitamines en supplementen te  gebruiken.

Sommige wetenschappers beweren dat het niet echt kouder wordt, maar in Suriname is het de laatste tijd een stuk koeler dan normaal. Overdag valt het niet zo op, maar je wordt niet gek van de hitte overdag en ’s avonds kan het je overkomen dat jij die het altijd snik heet had, sokken moet aantrekken, want je voeten zijn koud. En in de ochtend om 07. 00 uur, kijk je door de kou, wat de temperatuur is. Het is 22 graden celcius. Dat is voor Surinamers wat 10 graden celcius is voor Nederlanders.

De lucht wordt kouder, ons lichaam is een andere temperatuur gewend, het verschil is groot. We moeten onze gezondheidstoestand in de gaten houden en veel groenten en fruit eten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLaat het Aphelion-fenomeen de temperatuur ook dalen in Suriname?