dinsdag 6 juni 2023
26.6 C
Paramaribo
16.2 C
Amsterdam
0
(0)

Kwetsbare gezinnen in Suriname krijgen koopkrachtversterking

lees ook ...

O1 juni, wereld melkdag

In 2001 werd Wereldmelkdag ingesteld door de Voedsel- en Landbouw organisatie van de Verenigde Naties om het belang van melk als wereldwijd voedsel te erkennen en de zuivelsector te vieren. Sindsdi...

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft een evaluatiemeeting gehouden over de koopkrachtversterking die voortvloeit uit het Sociaal Programma. Tijdens deze bijeenkomst waren minister Uraiqit Ramsaran, de directie en staf van Sozavo en het Project Implementatie Unit (PIU) Sociaal Programma aanwezig.

Tijdens de evaluatiemeeting gaf minister Uraiqit Ramsaran aan dat er hard is gewerkt om de registraties voor het Sociaal Programma zo snel mogelijk op te starten. Er is een landelijke campagne opgezet om informatie te verstrekken over het Sociaal Programma. De registraties voor de koopkrachtversterking zijn reeds op 27 februari fysiek en online van start gegaan in Paramaribo en vervolgens in de overige districten Para, Wanica, Saramacca, Coronie, Nickerie en Commewijne.

De medewerkers van de verschillende DA en wijkkantoren van SoZaVo zijn getraind om het fysieke registratieproces voor de belanghebbenden te begeleiden. Minister Ramsaran benadrukt dat de registraties in volle gang zijn en dat het proces doorgaat. De nodige pijnpunten die vanuit de samenleving zijn aangehaald, zijn weggewerkt en er is gezorgd dat de zaken zoveel mogelijk simpel en versoepeld zijn geworden.

Het doel is om kwetsbare gezinnen met een gezamenlijk netto-inkomen van SRD 6000 of minder, in aanmerking te laten komen voor deze koopkrachtversterking. Het proces voor het screenen, verwerken en toekennen is reeds ingezet. Vanuit de regering wordt er continu gekeken hoe de noden van de samenleving verder verlicht kunnen worden. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen om ook in de districten Marowijne, Sipaliwini en Brokopondo de fysieke registratie op te starten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKwetsbare gezinnen in Suriname krijgen koopkrachtversterking