woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Kwestie Surfin afgesloten door Surinaamse regering

lees ook ...

De jeugd van Redidoti heeft sportmateriaal nodig

De jeugd van Redi Doti en omgeving heeft steun nodig voor sportattributen. Sportcommissaris Orlando Sabajo wil met name voor de jeugd, doelgerichte ontspannings- en talent ontwikkelings-projecten. De ...

Voor de Surinaamse regering heeft New Surfin NV nooit bestaan, dus wij zijn er klaar mee, benadrukte president Chan Santokhi vandaag tijdens de vergadering van De Nationale Assemblee (DNA), waarbij de ontwerpwet houdende toestemming tot oprichting door de Staat van een naamloze vennootschap, Suriname Investment Enterprise NV is behandeld. Hij verduidelijkte het standpunt van de regering in de kwestie van het bij notariële akte nietig verklaarde instituut.

President Santokhi sprak van een vermeende oprichting, maar volgens hem blijkt uit alle adviezen dat deze vermeende oprichting van New Surfin NV van rechtswege nietig is. De regering heeft intern en extern juristen, notarissen en deskundigen aan het werk gezet, die hun adviezen en inzichten hebben gegeven. “New Surfin NV heeft nooit bestaan”, aldus het staatshoofd dat benadrukte dat er een verschil is tussen nietigheid en vernietigbaar. Hij ging als volgt verder: “De NV heeft niet bestaan. Het is niet opgericht door de staat, maar opgericht door een burger, Viren Ajodhia.”

Volgens de president heeft deze oprichter op basis van de gegeven inzichten en adviezen ook de nietigheid ingezien en dit ten overstaan van een notaris vastgelegd. De notaris heeft de nietigheid per akte vastgesteld en opgestuurd naar het parlement. Vervolgens heeft de oprichter via zijn juridische gemachtigde de notariële akte opgestuurd naar de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Hij heeft op 26 maart van de kamer de bevestiging gehad dat de akte van nietigheid in ontvangst is genomen en doorgeleid naar handelsregistercommissie.

President Santokhi zegt dat de kamer dit stuk administratief moet afsluiten. De regering heeft dit hoofdstuk al afgesloten. De regering wil volgens het staatshoofd, de nieuwe NV zo snel mogelijk oprichten om goedkoop kapitaal aan te trekken en het land uit de crisis halen, zei het staatshoofd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKwestie Surfin afgesloten door Surinaamse regering