donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
3.4
(5)

Kweekvijver voor onderneemsters

lees ook ...

Nieuwkomer Grachelle Sluisdom pleit voor welzijn van Surinam...

Grachelle Sluisdom, het nieuwe lid van De Nationale Assemblee (DNA), wil als jonge politica  een rolmodel zijn voor jongeren. In haar 'maiden speech' benadrukte ze haar toewijding aan het welzijn van ...

Onlangs hield stichting ZAMI-Paramaribo haar vierde tevens laatste Lunch & Learn sessie in 2021, voor vrouwelijke onderneemsters. In Suriname is dit een van de belangrijkste vrouwenorganisaties die zich richt op leiderschap onder voozitterschap van Vanessa Limon. Dit doet Zami-Paramaribo via trainingen, coaching, netwerkbijeenkomsten en workshops.

Oorspronkelijke organisatie
Stichting ZAMI-Paramaribo is de zusterorganisatie van de 30-jarige Stichting Zami te Amsterdam-Nederland en bestaat sinds 2015. De organisatie is opgericht door oud-voorzitter Vanessa Limon, enkele oud-bestuurders en vrienden van Zami-Nederland, die geremigreerd zijn naar Suriname. In Nederland is het een vrouwenorganisatie gericht op de positieverbetering en de kracht van alle migranten en vluchteling vrouwen. Daar worden thema’s belicht als vrouwenrechten, politieke participatie, leiderschap, ondernemerschap en seksuele diversiteit.

Ondernemen tijdens Covid
In 2020 en 2021 heeft de organisatie haar beleid aangepast vanwege Covid en vooral online coaching aangeboden. In het laatste kwartaal is er gekozen om via de Lunch & Learn sessies -in samenwerking met Buitensocieteit het Park- vrouwen, het belang van fysiek netwerken bij te brengen. Verder ontvangen de deelnemende vrouwen in drie uren informatie, tips en advies van een expert. Zo kunnen zij leren, maar vooral zaken doen; en natuurlijk ook samen eten. Tijdens de Lunch & Learn is de focus op: TO MEET, TO LEAD and TO EAT.
De eerste Lunch & Learn sessie was de inleider internationaal strateeg Marian Spier. De tweede inleiding was met de Surinaamse media expert Carla Boetius, de derde met onderneemster Odette Miranda en de vierde met internationaal onderneemster Hortence Deekman

Lunch & Learn
Wil je als beginnende of gevorderde onderneemster je netwerk vergroten dan is het nuttig bij de eerstvolgende Lunch & Learn sessie aanwezig zijn.
Zami-Paramaribo is te bereiken op hun adres Oranjelaan 12, telefoon 8581054, op het emailadres: zamiparamaribo@outlook.com of vanessalimon@hotmail.com en te volgen op https://www.facebook.com/zamiparamaribo Wij eindigen met twee odo (lijfspreuken) van de moeder van inleidster Hortence Deekman: Ef’yu anu langa nofo fu yepi wan trawan, no syat’en!
En: Groot denken en kleine stappen maken, dan kom je waar je wezen moet.
*Zami is de naam van het boek van Audre Lorde+, een beroemde zwarte Amerikaanse schrijfster en voorvechter van burger- en vrouwenrechten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKweekvijver voor onderneemsters