zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Kwattaweg en Washingtonstraat worden aangepakt

lees ook ...

Waarnemend president Brunswijk: Regering geeft zwakke huisho...

Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft aangekondigd dat de koopkrachtversterking van SRD 1800 in de nabije toekomst zal worden verhoogd, omdat dit bedrag niet langer toereikend is. De verhoging z...

De grootschalige rehabilitatie van belangrijke hoofdwegen in Paramaribo is momenteel in volle gang. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) benadrukt het professionele karakter van het rehabilitatieprogramma, dat zorgvuldig is voorbereid door de Wegenautoriteit (WA). Op maandag 4 september 2023 zijn de werkzaamheden van start gegaan op de Kwattaweg en de Washingtonstraat.

Het ministerie van OW hanteert een beleid waarbij prioriteit wordt gegeven aan de belangrijkste uitvalswegen met het meeste verkeer, gezien de beperkte middelen. Voor 2023 zijn strategische uitvalswegen geselecteerd, waaronder de Washingtonstraat, Kwattaweg, Johannes Mungrastraat, Gemenelandsweg en de Van ‘t Hogerhuysstraat.

Daarnaast zullen ook de Gompertstraat, Saramaccastraat en Sidodadiweg worden aangepakt. Minister Nurmohamed geeft aan dat er pas volgend jaar ruimte zal zijn voor een nieuwe set wegen. “Daarom heeft het ministerie besloten om een aanzienlijk deel van het budget te besteden aan duurzame rehabilitatie”, aldus de minister.

De financiële steun van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) maakt deel uit van de mogelijkheden voor de wegrenovatie, en de werkzaamheden worden uitgevoerd door de bedrijven Baitali en Tjongalanga, onder toezicht van de Wegenautoriteit. De WA heeft grondige metingen uitgevoerd, waarbij alleen de noodzakelijke weggedeelten worden aangepakt.

In juli 2023 werd op dezelfde manier de Lalla Rookhweg gerenoveerd. “Hierbij is niet de hele weg geasfalteerd, maar alleen selectieve delen. Dit is kostenefficiënt en duurzaam”, benadrukt minister Nurmohamed. Hij voegt eraan toe dat deze wegen minstens 10 jaar in goede staat zullen blijven.

De kwestie van zwaar verkeer baart de minister zorgen. De meeste wegen zijn niet ontworpen voor zware vrachtwagens. “Hoewel we verkeersborden kunnen plaatsen, is handhaving ook noodzakelijk. Dit moet worden aangepakt door het ministerie van Justitie en Politie”, aldus de minister.

Hij geeft aan dat dit vraagstuk opnieuw op de agenda zal worden gezet voor de raad van ministers. “Op dit moment is dit een zorgwekkende ontwikkeling en worden de wegen snel beschadigd. Dit is een zorgpunt. Er moet nieuw beleid worden geformuleerd in dit verband”, zegt de bewindsman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKwattaweg en Washingtonstraat worden aangepakt