dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Kwattamarkt heeft nu gekoelde vis- en vleeshal

lees ook ...

Majoor R. Samuels neemt over van overste P. Wasimin bij de M...

Het Korps Militaire Politie heeft een nieuwe leiding. Luitenant-kolonel Petrus Wasimin, die 40 jaar gediend heeft in het leger, droeg vol vertrouwen de leiding over aan Majoor Roy Samuels. De nieuwe l...

De Landbouwmarkt Kwatta ook bekend als de Zondagse markt te Kwatta heeft nu een gekoelde vis- en vleeshal. Deze is woensdag door eregast president Chandrikapersad Santokhi in gebruik genomen. Het project is voor ruim US$ 115.000 gefinancierd door de regering van Japan. Het is onderdeel van de Grass-Roots Human Securityprojecten van Japan om ontwikkelingslanden te ondersteunen. 

Het staatshoofd heeft benadrukt dat Japan met dit project bijdraagt aan de basisbeginselen van het multilateralisme. “Ik benadruk dat Suriname en Japan nog altijd een vruchtbare samenwerking onderhouden. Ook streven wij samen ernaar om onze bestaande banden verder te intensiveren”, zei de regeringsleider.

Partnerschappen zijn volgens de president een integrerend onderdeel van het proces van duurzame en inclusieve plattelandsvernieuwing. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bijzonder ingenomen met het initiatief van het bestuur van de markt. Dit initiatief is vanaf het begin ondersteund door het ministerie.

De bewindsman is de Japanse regering erkentelijk voor het financieren van dit project. “Het is een mijlpaal in de historie van de Kwattamarkt, zoals de markt bekendstaat bij de samenleving”, zegt de minister.

De Zondagse Markt te Kwatta huisvest elke week meer dan 700 standhouders die vanuit Wanica, Paramaribo, Saramacca, Coronie, Nickerie, Commewijne en Para hun groenten, fruit, vis en vlees aan de Surinaamse consument komen verkopen.

Vanaf 3 oktober heeft de markt ook de groothandelsmarkt geïntroduceerd, elke zaterdag van 18:00 tot 21:00 uur. Deze stap moet de ontwikkeling en groei van de landbouwers en hun productie stimuleren. In het vooruitzicht staat het stellen en handhaven van gecertificeerde kwaliteitsstandaarden om de export naar onder andere de Caricom mogelijk te maken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKwattamarkt heeft nu gekoelde vis- en vleeshal