zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
4
(1)

Kwaliteitsonderwijs Moengo wordt niet in twijfel getrokken

lees ook ...

Santokhi: “Surinaamse economie op de goede weg om weer...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in De Nationale Assemblee gesproken over de koersontwikkeling en de financieel-economische hervormingen die nodig waren om de Surinaamse economie te transforme...

Bij de in gebruikname van de Scholengemeenschap Moengotapoe op dinsdag 26 oktober 2021 zei Directeur Cynthia Masangi dat de leraren van de scholengemeenschap Moengotapoe de regering niet zullen teleurstellen, maar Kwaliteitsonderwijs zullen verzorgen in het district Marowijne. In totaal zijn er reeds 70 leerlingen ingeschreven voor VWO, Havo, SMO, Natin en Imeao.

Robert Poeketie, onderdirecteur van deze nieuwe scholengemeenschap, verwacht meer inschrijvingen, omdat bepaalde ouders nog aan het overwegen waren. Op ouders, die hun kinderen nog niet hebben ingeschreven, deed directeur Masangi een beroep dat zonder twijfel te doen.

President Chandrikapersad Santokhi en Vice-President Ronnie Brunswijk hebben na de toespraken zich laten oriënteren in de klassen en de aanwezige leerlingen begroet. Hierna hebben zij gezamenlijk met steun van andere notabelen en onder grote publieke belangstelling de naam van de school op de muur onthuld. De president zei in zijn toespraak dat met het nakomen van de belofte voor de opening van een middelbare school in Marowijne in oktober, het verloren vertrouwen in de politiek wordt terug gewonnen.

VP Brunswijk kon met moeite zijn vreugde bedwingen. Voor hem is dit een mijlpaal, omdat zijn vele ontberingen met onderwijs een grote inspiratiebron zijn geweest om de bouw van de scholengemeenschap te initiëren. In februari dit jaar legde hij samen met het staatshoofd de eerste steen.

VP Brunswijk bedankte de president, de minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, Marie Levens alsook de aannemer Doebe voor de geweldige samenwerking naar dit succes toe. Om de leerlingen een zo goed mogelijke start te geven, zal de VP het schoolvervoer voor nu op zich nemen, totdat het ministerie de zaak heeft overgenomen. De overheid is nog doende betrouwbaar schoolvervoer te regelen. Nog meer klaslokalen, onderwijzers- en studentenwoningen zullen worden gebouwd. Volgens de VP is reeds voor dit alles betaald.

Minister Marie Levens liet weten dat simultaan met de opening van het scholencomplex het voorgezet onderwijs in enkele dorpen in het binnenland is gestart. Kapitein van Moengotapoe, Michel Poina, en scholier Shanika Terenie, die namens de scholieren sprak, hebben hun hartgrondige dank uitgebracht. Een groep geestelijken heeft onder leiding van apostel Paul Pinas Gods zegen gesmeekt voor een succesvolle school. De politiekapel verhoogde de sfeer met prachtige muziek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKwaliteitsonderwijs Moengo wordt niet in twijfel getrokken