dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
1
(1)

Kwaku summer festival biedt platform voor Surinaamse artiesten

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op invoering mondiale minimumbela...

Suriname zet stappen in de richting van de invoering van de mondiale minimumbelasting op winsten van grote multinationale ondernemingen. In dit kader organiseerden de Belastingdienst Surinam...

Het Kwaku Summer Festival biedt Surinaamse artiesten de kans om naar Nederland te komen voor optredens, aldus de bekende kasekozanger Michael Deira van Aptijt. Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur draagt volgens Deira ook bij aan deze inspanningen. Vincent Soekra, organisator van het Kwaku Festival, bevestigt deze ondersteuning en benadrukt de samenwerking met de artiesten. “Wij helpen bij visa-aanvragen, boekingen en bieden hen een podium,” aldus Soekra.

Deira, die als vertegenwoordiger van de Surinaamse artiesten fungeert, benadrukt dat Aptijt al bijna bij alle edities van het Kwaku Festival heeft opgetreden en ook dit jaar weer van de partij is. Naast Kwaku is de populaire kasekogroep ook geboekt voor een optreden op het SU On Top Freedom Festival.

Aptijt viert volgend jaar haar dertigjarig bestaan en blijft succesvol met nieuwe hits zoals ‘Bestie’, ‘Vlinders’, ‘Poor Neng’, ‘Dikie’ (een duet met zangeres Nagezha Uiterwerf van Sangrafu) en ‘Tingeling-Ling’ (een samenwerking met zanger Poki Mombe Huur).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandKwaku summer festival biedt platform voor Surinaamse artiesten