donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(1)

Kwakoegron krijgt waterzuiveringssysteem

lees ook ...

ASFA en VSB hebben geen moeite met opheffing vrijstelling in...

ASFA en VSB zijn bekende organisaties waarin bonafide bedrijven zijn verenigd. Deze hebben geen probleem met het besluit van het ministerie van Financiën en Planning om de vrijstelling van invoerrecht...

De bewoners van Kwakoegron hebben op zaterdag 12 februari 2022 een waterzuiveringsinstallatie gekregen. De N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) installeerde deze, zodat de bewoners van Kwakoegron nu over veilig en gezond drinkwater beschikken. President Chandrikapersad Santokhi woonde als eregast de officiële ingebruikname van de waterzuiveringsinstallatie bij

President Santokhi gaf aan heel trots te zijn dat de bewoners van het dorp nu over veilig en gezond drinkwater beschikken. Als kleine jongen heeft hij ook onder zulke omstandigheden moeten leven, daarom weet hij wat het betekent om zonder water of stroom te leven. Als regeringsleider zal hij anno 2022 niet toelaten dat er nog mensen in Suriname wonen die niet over deze belangrijke basisbehoeften beschikken. Met de besparing die de regering momenteel pleegt, zullen er nog meer projecten volgen in heel Suriname”, verzekerde de regeringsleider. Er zal een model worden bekeken, zodat de bewoners ook een bijdrage kunnen leveren voor onderhoud van de installatie.

SWM-directeur Lienga gaf aan dat het om een hybride(kruising van verschillende systemen) systeem gaat, waarbij 600 huishoudens van water zullen worden voorzien. “Naarmate het verbruik toeneemt, levert het systeem ook meer water op.  Voor nu zijn er 04 tapkranen geplaatst in het dorp. Op een later tijdstip zal SWM de bewoners registreren en een aansluiting plaatsen voor hen”.

Directeur Lienga gaf verder aan dat de installatie is gekoppeld op de dorpsgenerator. Ook het solar-systeem zal mede ervoor zorgen dat de bewoners van Kwakoegron het etmaal rond over water kunnen beschikken. De dorpsbewoners zullen een minimale bijdrage leveren om de installatie te kunnen onderhouden.

DNA-voorzitter Marinus Bee en DC Mendelzoon bedankten de gemeenschap ter plaatse voor hun inzet en de offers die zij moeten brengen. Zowel Bee als de Mendelzoon zijn blij dat ook Kwakoegron over veilig en gezond drinkwater kan beschikken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKwakoegron krijgt waterzuiveringssysteem