dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Kustwacht Suriname en NCCR werken olielekkage simulatie af

lees ook ...

Recht op protest mag geen ruimte bieden voor wanorde

Het Korps Politie Suriname (KPS) vindt het jammer dat er botsing kwam tussen de betogers en politieambtenaren. Er werd op 25 november  geprotesteerd tegen het beleid van de regering, en het kwam zelfs...

De Kustwacht heeft technische bijstand verleend aan het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) bij een olielek simulatie oefening te Beekhuizen, nabij Suhoza Jetty. Er werd een scenario nagebootst, waarbij diesel tijdens het lossen van een tanker, in het water terecht is gekomen. Bij dit soort calamiteiten komt dan het National Oil Spill Response Plan van het NCCR direct in werking.

Bij de simulatie was majoor Marcel Veldbloem van het NCCR, de regisseur van deze ‘milieuramp’, waarbij ook aanwezig waren de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), de brandweer, oliemaatschappij SOL Suriname n.v en Gow2Energy Suriname. Er is hierbij een praktische oefening uitgevoerd om de weggelekte olie in te dammen door middel van een drijvende barricade, de zogenaamde booms. Hierbij werden voornamelijk de medewerkers van SOL, Gow2 en de brandweer, de kleine kneepjes aangeleerd om bij eventuele en toekomstige olielekkages, snel en efficiënt aan de slag te gaan.

Aan deze simulatie oefening hebben ruim 30 personen deelgenomen, waarbij de Kustwacht haar vaartuigen heeft ingezet en het equipment voor het indammen van het uitgelekte olie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKustwacht Suriname en NCCR werken olielekkage simulatie af