dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mathoera praat met Nederlandse collega over de kustwacht

lees ook ...

Rest returns to the soldiers, a new union forms

A new labor union inside the defense industry has registered, or calm appears to have just returned to the National Army (NL) as the Ministry of Defense and the Association for the Legal Position of M...

Minister Krishnakoemarie  Mathoera van Defensie heeft met haar Nederlandse collega Anna Bijleveld-Schouten ook over de Kustwacht gesproken. De ondertekende intentieverklaring over de hernieuwde samenwerking heeft betrekking op diverse gebieden van Defensie, waaronder technische assistentie op het gebied van organisatieontwikkeling aan de Surinaamse Kustwacht. De Kustwacht valt nu nog onder het ministerie van Binnenlandse Zaken, maar daarover zullen volgens de Minister, in de komende tijd nog gesprekken worden gevoerd.

Tijdens deze gesprekken zal worden besproken onder welk ministerie de Kustwacht  eigenlijk zou moeten ressorteren. De bewindsvrouw geeft aan dat President Chandrikapersad Santokhi eerder ook benadrukt heeft dat de mogelijkheden bekeken moeten worden om de Kustwacht weer onder de hoede van Defensie te brengen. “Nu al werken we samen met de Kustwacht. Het is dus belangrijk om te clusteren om goed om te gaan met de middelen die wij hebben en niet te verspillen”, aldus de bewindsvrouw. Minister Bijleveld voegde eraan toe dat er ook een soortgelijk discussiepunt is geweest in Nederland vier jaar geleden, waarbij de begroting van de Kustwacht Carib, van Binnenlandse Zaken weer naar de begroting van Defensie is overgegaan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mathoera praat met Nederlandse collega over de kustwacht