maandag 8 augustus 2022
27.7 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
0
(0)

Kustwacht krijgt SRD2.400.000 voor Patrouilles

lees ook ...

21-jarige Kirtie Binda met visuele beperking gaat rechten st...

Voor de 21-jarige Kirtie Binda is leven met een visuele beperking geen belemmering geweest om te studeren. Zij heeft dit schooljaar de middelbare school succesvol afgerond. Binda zat op het VWO 4 en i...

De strijd tegen de Illegale, Ongemelde en Ongereguleerde (IOO) visserij in onze wateren wordt aangepakt. Hiertoe heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een overeenkomst ondertekend met de Kustwacht Suriname. Er  wordt een bedrag van SRD 2.400.000,00 ter beschikking gesteld aan de Kustwacht Voor het uitvoeren van vaarpatrouilles.

Illegale visserij vormt een ernstige bedreiging voor instandhouding van onze visbestanden. Door de intense smokkel van vis derft de staat enorme inkomsten. Tevens vormt illegale visserij een gevaar voor de veiligheid van onze legale vissers, die eveneens sterk benadeeld worden door oneerlijke concurrentie. Er zullen wekelijks gezamenlijke vaarpatrouilles uitgevoerd worden door de verschillende controlerende autoriteiten onder coördinatie van de Kustwacht Suriname. De overige controlerende autoriteiten, met name de Marine en de Maritieme Politie bieden hun ondersteuning middels terbeschikkingstelling van manschappen en materieel.

Gezien de bedreigingen welke illegale visserij vormt, is het noodzakelijk dat de controle patrouilles structureel plaatsvinden, echter is daaraan een hoog prijskaartje gekoppeld.  De verhoging van de aanvoer van vis in Suriname zal mogelijkheden creëren voor investeringen in de visverwerking met als gevolg, meer werkgelegenheid, verhoging export en meer deviezeninkomsten.  Voor de continuering en optimalisering van de controle op het water is het van belang dat hiervoor de nodige financiële middelen worden vrijgemaakt.

LVV-minister Parmanand Sewdien geeft aan dat een effectievere aanpak van de illegale visserij prioriteit is binnen het visserijbeleid van het ministerie en dat dit initiatief een grote stap is ter garandering van duurzaam beheer van de visbestanden van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKustwacht krijgt SRD2.400.000 voor Patrouilles