maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Kustwacht en Marine voeren gezamenlijke training uit met Braziliaanse marine

lees ook ...

In memoriam: Ram Hiralal 85 jaar: Accountant en levensgeniet...

Voor Suriname heeft Ram Hiralal, behalve het eerste Surinaamse accountantsbureau, nuttige service clubs mede opgericht Lions club Parwani, voor Paramaribo, Wanica en Nickerie en een intellectuele geze...

De Kustwacht heeft donderdag samen met de Marine en de Braziliaanse Marine een gezamenlijke training uitgevoerd, gericht op het enteren en doorzoeken van vaartuigen en communicatie. De training vond plaats aan boord van het Braziliaanse marineschip Bracuí.

Voorafgaand aan de training vond maandag een Passage Exercise (Passex) plaats, een ceremoniële uitwisseling van groeten tussen twee vaartuigen. Deze oefening werd uitgevoerd op de Surinamerivier ter hoogte van Suzanna’s Daal en Belwaarde. De SCG Dyamanti P102 van de Kustwacht en het Braziliaanse marineschip Bracuí namen deel aan deze ceremonie.

Het bezoek van het vaartuig Bracuí aan Suriname maakte deel uit van de Caribbean Exercise 2024, een jaarlijks terugkerende oefening van de Braziliaanse Marine in het Caribisch gebied. Tijdens deze oefening worden verschillende landen in de Caricom bezocht om gezamenlijke maritieme operaties en trainingen uit te voeren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKustwacht en Marine voeren gezamenlijke training uit met Braziliaanse marine