maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Kunsttentoonstelling markeert 45 Jaar diplomatieke relaties tussen Suriname en Cuba

lees ook ...

Oud-president Ronald Runaldo Venetiaan is vandaag 88 jaar

Oud-president Ronald Venetiaan is 88 jaar oud geworden vandaag. Hij werd in 1991 gekozen tot president van ons land. In 2000 en 2005 werd hij herkozen. Hiermee is hij de langst zittende president van ...

Ter gelegenheid van de 45-jarige diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Cuba heeft de Cubaanse Ambassade in Suriname een kunsttentoonstelling geopend. De opening vond gisteren plaats in Instituto Guimarães, het Brazilië-Suriname Cultureel Centrum.

De Cubaanse ambassadeur, Fakri Rodriguez Pinelo, introduceerde de speciaal voor de tentoonstelling overgevlogen kunstenaars tijdens een korte inleiding. Bezoekers van de tentoonstelling konden bij binnenkomst een lik verf aanbrengen op een speciaal canvas.

De levendige en indrukwekkende Oscar Rodrigues Lasseria bewoog zich door het publiek dat zijn schilderijen bewonderde. Zijn werken varieerden van grote canvas uit specifieke collecties zoals ‘Black and White’ tot kleurrijkere, kleinere werken met Afro-Cubaanse elementen.

Lasseria’s portretten, waarin religie, spiritualiteit en mythologische mens-dier wezens zijn uitgebeeld, boden een unieke ervaring voor kunstliefhebbers. Bezoekers stonden minutenlang stil bij één schilderij.

Ambassadeur Fakri hoopt dat het bezoek van de kunstenaars aan Suriname zal leiden tot samenwerking met lokale artiesten en een grotere waardering voor Cubaanse kunst in Suriname. Beide kunstenaars vonden de kennismaking met het Surinaamse publiek een bijzondere ervaring en spraken graag over de thema’s en onderwerpen van hun geëxposeerde werken. Hoewel ze Spaans spreken, vormt taal geen barrière, want kunst kent geen taal.

De opening van de tentoonstelling werd gevolgd door de vertoning van de film ‘Ciudad en Rojo’ uit 2009, die gaat over de clandestiene strijd tegen dictator Batista.

Werken van Cerulia zullen zaterdag te zien zijn bij Readytex Artgallery in de ochtenduren, en de gehele tentoonstelling zal op zaterdagavond vanaf 18.00 uur te bewonderen zijn bij de Haitian House of Culture.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKunsttentoonstelling markeert 45 Jaar diplomatieke relaties tussen Suriname en Cuba