maandag 8 augustus 2022
27.7 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
5
(1)

Kunstenaar vervaardigt borstbeeld voor jarige vp Brunswijk

lees ook ...

Gebouwen Sociale Zaken krijgen opknapbeurt

Twee gebouwen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) krijgen een opknapbeurt. Dit is in verband met het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). Het gaat om gebouwen,...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk viert vandaag, 7 maart, zijn zestigste verjaardag. In verband met deze bijzondere dag voor de vp heeft kunstenaar Rahied Abdoel een borstbeeld vervaardigd. Abdoel, is op onderzoek uitgegaan naar wie ‘Bigi Bravo’ werkelijk is.

Heel snel was de kunstenaar onder de indruk, gezien het feit dat hij zich heeft weten te profileren als succesvolle ondernemer, Jungle Commando leider, directeur van het voetbalteam Inter Moengotapoe, waarbij de top is bereikt, leider van de ABOP, assembleevoorzitter en nu vicepresident van de Republiek Suriname.

In de geschiedenis van ruim driehonderd jaar Marrongemeenschap is ‘Bigi Bravo’ een van de meest belangrijke personen in het land geworden. “Dat heeft me bewogen om dit bijzonder stuk te vervaardigen dat ook een symbolische weergave is van geboorte tot een succesvolle leider in de sokkel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKunstenaar vervaardigt borstbeeld voor jarige vp Brunswijk