zaterdag 27 november 2021
25 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
0
(0)

Kunstenaar maakt kunstwerk voor de Emir van Dubai

lees ook ...

Verpleegkundigen in uniform komen overal

Het is in ons land heel normaal dat verpleegkundigen op straat lopen in hun werkkleding. Zij komen overal terecht van de school, markt tot het ziekenhuis. Er is geen ruimte in onze ziekeninstellingen ...

Beeldend kunstenaar Rahied Abdoel heeft op 22 november jongstleden een kunstwerk overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi op zijn kabinet om aan te bieden aan de Emir van Dubai. Het is de bedoeling dat het staatshoofd het werk naar Dubai meeneemt, wanneer hij naar de Dubai Expo 2020 gaat.  

 Abdoel, die voornamelijk met hout werkt, is geïnspireerd geraakt door het aanstaande bezoek van de presidentiele delegatie Suriname aan de wereldexpo. Hij is een meester in driedimensionale houtsnijwerken in Arabische kalligrafie, hetgeen uniek is in de Surinaamse kunst.

Het kunstwerk is gemaakt van verschillende houtsoorten, namelijk walaba, pinus en soemaroeba. Het is een cirkelvormig reliëfwerk waarbij de geloofsbelijdenis van de islam driedimensionaal is uitgebeeld geflankeerd door paloeloe bloemen. De bloemen beelden de duurzaamheid van Surinames natuurlijke hulpbronnen en de schoonheid van het land uit.

Behalve dit werkstuk had Abdoel ook voor president Santokhi een gelijksoortig kunstwerk, waarvan het reliëf een portret van Mahatma Gandhi voorstelt. Het staatshoofd toonde zich meer dan verrast met het cadeau voor de emir van Dubai en was net zo onder de indruk van beide kunstwerken.

De kunstenaar was tevreden met de reactie van het staatshoofd. “Waardering voor kunstwerk is het allerbelangrijkste,” was zijn reactie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKunstenaar maakt kunstwerk voor de Emir van Dubai