woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
5
(1)

Kunst van Marcel Pinas permanent in Stedelijk Museum

lees ook ...

Gallery Eygi Du nieuwe stijl

Gallery Eygi Du is al 41 jaar een begrip. Carla Tuinfort heeft al die jaren in goede en slechte tijden dit werk voortgezet. Nu kiest zij na een periode van ziekte voor een nieuwe aanpak. De management...

Marcel Pinas is de eerste kunstenaar van wie het Stedelijk Museum in Amsterdam stukken heeft gekocht, terwijl hij in Suriname woont. De stukken zijn gekocht voor een tentoonstelling van het Stedelijk Museum in Amsterdam. De kunstenaar is ingenomen hiermee.

“De elementen van de Surinaamse marroncultuur die ik meeneem in mijn werk zullen voor een groter publiek te zien zijn en dat stemt mij heel goed” zegt een tevreden Marcel Pinas. Hij is zeer ingenomen met het feit , dat hij de eerste kunstenaar is die in Suriname woont van wie het Stedelijk Museum in Amsterdam stukken heeft gekocht voor een tentoonstelling

Twee van zijn artistieke werken zijn opgekocht door het museum om toe te voegen bij de permanente collectie. Ze zullen deel uitmaken van de expositie over hedendaagse Surinaamse kunst later dit jaar. Deze stukken zijn nogal groot. Ze zullen enkele jaren te zien zijn. “Het is niet alleen belangrijk voor mij, maar zeker ook voor Suriname”, legt Pinas uit. Hij hoopt dat met zijn toenemende bekendheid, ook Moengo meer in de schijnwerpers zal staan en hiermee meer bezoekers zal aantrekken. Deze kunstenaar schenkt veel aandacht aan de jeugd van Moengo en het district Marowijne. Hij houdt hen positief bezig.

Ook werd in januari bekendgemaakt, dat acht stukken, tekens uit het Afakaschrift van Marcel Pinas permanent zullen staan in de gemeente te Hoorn in Nederland. “Ik ben trots dat een deel van Suriname permanent in Nederland te zien zal zijn”, reageerde Pinas. De objecten hadden deel uitgemaakt van een eerdere tentoonstelling in 2018 tijdens ‘Tembe Afaka’.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKunst van Marcel Pinas permanent in Stedelijk Museum