dinsdag 31 januari 2023
23.1 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Kuldipsingh Infra renoveert pompgemaal Wageningen

lees ook ...

Elections will go normally on May 25, 2025

The National Assembly's (DNA) chairman, Marinus Bee, recently assured a local publication that the elections scheduled for May 25, 2025, will go smoothly. The electoral system is currently being modif...

Kuldipsingh Infra NV heeft op donderdag 29 juli 2021 een aannemingsovereenkomst ondertekend met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Het gaat om een contract betreffende het project ‘Rehabilitatie Pompgemaal Wageningen’. De waterbeheersing is een belangrijke randvoorwaarde voor de ontwikkeling van de rijstindustrie in Nickerie waarin het pompgemaal te Wageningen een belangrijke rol speelt.

Het pompgemaal te Wageningen dat vele duizenden hectare rijstareaal in de Middenstandspolder, Wageningen en omliggende gebieden in het district van irrigatiewater voorziet, is dringend aan rehabilitatie toe. Dit pompgemaal dat ongeveer 70 jaar oud is bestaat uit 3 pompunits. Hiervan is één volledig uit bedrijf en moet vervangen worden. Van de overige 2 pompen is er één in reparatie en de andere functioneert maar voor 30 procent. De drie pompen van het pompgemaal Wageningen kosten jaarlijks heel veel aan revisie en onderhoud.

Om het najaar inzaai seizoen van 2021 te garanderen, is er voldoende irrigatiewater nodig.  Daarom moet pomp 3 uiterlijk oktober 2021 in bedrijf zijn. LVV-minister Parmanand Sewdien spreekt de hoop uit dat Kuldipsingh Infra NV dit doel zal halen. Ook de pompen van Wakai die veel te wensen overlaten moeten hersteld worden. Het afgelopen jaar heeft de rijstsector enorm geleden onder de gevolgen van klimaatsverandering, waarvan de zware regens desastreus waren voor de rijstproductie, alsook voor alle overige landbouwactiviteiten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKuldipsingh Infra renoveert pompgemaal Wageningen