dinsdag 16 april 2024
29.5 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

Kuldipsingh continueert gesprekken voor verbeteren ondernemerschapsklimaat Suriname

lees ook ...

Minister Sewdien bespreekt uitdagingen voedselzekerheid en d...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft onlangs de belangrijkste uitdagingen en plannen van de regering uiteengezet, voortvloeiend uit de regeringsraadvergadering op ...

Het stimuleren van ondernemerschap, financiering voor ondernemerschap en het opbouwen van instituten voor ondernemerschap zijn enkele onderwerpen die minister Rishma Kuldipsingh, van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), in Nederland heeft besproken met de locoburgermeester Sofyan Mbarki. Aan de gesprekken hebben ook andere vertegenwoordigers geparticipeerd zoals Jan Willem Flohil, directeur EZC, Peter de Krijk, manager Amsterdam International Business, Rachel Janiuk, afdelingshoofd Ondersteuning Ondernemers.

De bilaterale gesprekken voor het verbeteren van het ondernemersklimaat waren de afgelopen maand in Suriname gestart tijdens een bezoek van burgemeester Femke Halsema van gemeente Amsterdam en burgemeester Jan van Zanen van gemeente Den Haag. Toen werd er gesproken over een mogelijke samenwerking op het gebied van Ondernemerschap tussen Suriname en Nederland.

Kuldipsingh heeft donderdag een bezoek gebracht aan de minister van Economische Zaken en Klimaat, Micky Adriaanses, om de samenwerking op het gebied van ondernemerschap te intensiveren. Tijdens het gesprek is er aandacht besteed aan diverse onderwerpen waaronder ondernemerschap stimuleren onder vooral vrouwen en jongeren en technische ondersteuning ten behoeve van het KMO- Fonds in Suriname. Ook zijn er gesprekken gevoerd over het uitwisselen van technisch kader.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKuldipsingh continueert gesprekken voor verbeteren ondernemerschapsklimaat Suriname