woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Kuldipsingh benadrukt belang vaccinatiebeleid op ministersmeeting

lees ook ...

Politiepost Boskamp gerenoveerd

De hulppost van de politie in het Vissersdorp Boskamp te Coppenamepunt in het district Saramacca, werd op vrijdag 17 maart jongstleden heropend in aan-wezigheid van de waarnemend Korpschef, Commissari...

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J), heeft dinsdag het belang van een goed vaccinatiebeleid benadrukt bij de Caribbean Meeting of Ministers of Labour die georganiseerd is door de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Deze meeting is gehouden als voorbereiding op het tweede deel van de Internationale Arbeidsconferentie die voor het eerst in haar meer dan 100-jarige geschiedenis, volledig digitaal is gehouden. 

‘Gelijkheid op de werkplek’ en ‘Skills and life long learning’ waren de hoofdagendapunten tijdens de meeting. De minister heeft in haar interventie het belang van het COVID-19-beleid in het kader van gelijkheid toegelicht. Regeringen zijn volgens de minister bezig op hun niveau om beleid met betrekking tot Covid-19 op de werkplek te formuleren en dat het vaccinatiebeleid in deze zeer van belang is.

Daarom is bij het formuleren van het nationaal vaccinatiebeleid ook van belang dat er speciale richtlijnen en begeleiding komen naar de lidlanden toe en dat er meer over deze aangelegenheid wordt gesproken en gediscussieerd wanneer het gaat om veiligheid op de werkplek. De minister heeft in verband met Covid-19 het belang van veiligheid op de werkplek en sociale zekerheid aangehaald.

De ILO is ingegaan op het statement van de minister en heeft aangegeven, dat de organisatie gerichte maatregelen kan aanbevelen in het begin van het volgend jaar. Van de landen wordt gevraagd om uitgaande van hun verantwoordelijkheid op het stuk van Covid-19 de gerichte maatregelen te treffen en daarbij ook steeds gebruik te maken van sociale dialoog. Het tweede en laatste deel van de Internationale Arbeidsconferentie worden van 25 november-10 december gehouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKuldipsingh benadrukt belang vaccinatiebeleid op ministersmeeting