maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
0
(0)

Kuldipsingh zal Achaibersing herinneren aan Covid-steun

lees ook ...

President Santokhi op receptie Canadese missie in Suriname

President Chandrikapersad Santokhi was op donderdag 26 januari 2023 aanwezig bij een receptie van de Canadese missie in Suriname. Het staatshoofd gaf daarbij aan zeer ingenomen te zijn met de sterke s...

Het ministerie van Financiën en Planning zal de Covid-19-steun uitbetalen volgens minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J). De bewindsvrouw deelde mee dat de registratie al afgesloten is, en dat de stukken reeds opgestuurd zijn naar het ministerie van Financiën en Planning. Zij zal een reminder geven aan haar collega Armand Achaibersing ten aanzien van de betalingen.

Vorig jaar heeft de registratie voor het aanvragen van Covid-19-steun plaatsgevonden. Dit was een tegemoetkoming voor personen die zonder werk kwamen te zitten tijdens de piekperioden van Covid-19. De bewindsvrouw heeft verder meegedeeld, dat de steun niet meer nodig is, omdat vrijwel alle sectoren opengesteld zijn.

Het toegezegde bedrag aan personen die een aanvraag hadden ingediend was gesteld op SRD 1500. Er  is een achterstand ontstaan, die nog niet is uitbetaald. Kuldipsingh zegt dat ruim SRD 55 miljoen besteed is aan Covid-19-gelden. Vanaf nu zal het ministerie werken naar een gepaste oplossing voor personen die werkloos zijn. Een nog te ontwikkelen moderne vacaturebank, moet hierbij uitkomst bieden.

Kuldipsingh benadrukte dat de Covid-19-steun wel uitbetaald zal worden, en stelde de geregistreerde burgers gerust.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKuldipsingh zal Achaibersing herinneren aan Covid-steun