dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Kuldipsingh zal Achaibersing herinneren aan Covid-steun

lees ook ...

Mac Andrew belooft snellere administratieve afhandeling voor...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) ontving enkele jongerenleiders om uitdagingen rondom hun functioneren te bespreken. De bijeenkomst omvatte jongerenvertege...

Het ministerie van Financiën en Planning zal de Covid-19-steun uitbetalen volgens minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J). De bewindsvrouw deelde mee dat de registratie al afgesloten is, en dat de stukken reeds opgestuurd zijn naar het ministerie van Financiën en Planning. Zij zal een reminder geven aan haar collega Armand Achaibersing ten aanzien van de betalingen.

Vorig jaar heeft de registratie voor het aanvragen van Covid-19-steun plaatsgevonden. Dit was een tegemoetkoming voor personen die zonder werk kwamen te zitten tijdens de piekperioden van Covid-19. De bewindsvrouw heeft verder meegedeeld, dat de steun niet meer nodig is, omdat vrijwel alle sectoren opengesteld zijn.

Het toegezegde bedrag aan personen die een aanvraag hadden ingediend was gesteld op SRD 1500. Er  is een achterstand ontstaan, die nog niet is uitbetaald. Kuldipsingh zegt dat ruim SRD 55 miljoen besteed is aan Covid-19-gelden. Vanaf nu zal het ministerie werken naar een gepaste oplossing voor personen die werkloos zijn. Een nog te ontwikkelen moderne vacaturebank, moet hierbij uitkomst bieden.

Kuldipsingh benadrukte dat de Covid-19-steun wel uitbetaald zal worden, en stelde de geregistreerde burgers gerust.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKuldipsingh zal Achaibersing herinneren aan Covid-steun