vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
3.5
(2)

Krutu over komst Mennonieten in Marowijne afgelast

lees ook ...

Mathoera benadrukt groei tijdens certificaatuitreiking Defen...

Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie benadrukte tijdens de certificaatuitreiking aan onderofficieren, die hebben deelgenomen aan drie cursussen, het belang van het dagelijks verleggen van gr...

In het weekend stond in Moengotapu, district Marowijne, een krutu gepland om de komst van de Mennonieten te bespreken. Ruud Souverein, directeur van Terra Invest Suriname & Guyana NV, het bedrijf dat de Mennonieten begeleidt en vertegenwoordigt in Suriname, meldt aan Starnieuws dat de bijeenkomst is afgelast. Hij benadrukt dat de meeting niet zou gaan over het verkrijgen van land in Marowijne, aangezien de benodigde kwaliteit voor grootschalige soya- en maïsproductie zich bevindt in West-Suriname.

De oproep voor de krutu was gedaan door “alle kapiteins en basya’s van Marowijne en de Ouderenraad ABOP Marowijne”. Op de uitnodiging stond dat “iedereen die iets betekent en wil bijdragen aan de ontwikkeling van Marowijne” welkom was. Vicepresident Ronnie Brunswijk stond ook op het programma als spreker. Souverein zou een presentatie geven. “Ik heb vernomen dat de bijeenkomst is afgelast,” deelde hij mee. “Verschillende personen hebben zich teruggetrokken en daarom is besloten om de bijeenkomst niet door te laten gaan.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKrutu over komst Mennonieten in Marowijne afgelast