maandag 26 februari 2024
25 C
Paramaribo
5.6 C
Amsterdam
3.3
(4)

‘Kruimeldieven’ opgesloten ivm Centrale Bank roof schandaal

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van een 7-tal seniore professionals die beseffen dat het bestuur van het land beter moet en beter kan. De opeenvolgende bestuurlijke en economische crises zijn ons nie...

Hoofd van Comptabiliteit bij het ministerie van Financiën en Planning, Danielle Kom, is gisteren in verzekering gesteld. Dit heeft te maken met de reçu’-fraude bij het ministerie. Kom had in een interview via social media aangegeven dat zij onschuldig is. Mevrouw Kom heeft haar dienstvoertuig moeten inleveren en de computer waarop zij werkte werd in beslag genomen.

President Chan Santokhi heeft meegedeeld dat er een intern onderzoek moet worden verricht door minister Armand Achaibersing. Dit los van het onderzoek dat het Openbaar Ministerie wordt verricht. Vandaag moet het onderzoek op Financiën zijn afgerond. Het is gebleken dat mensen binnen het ministerie en personen daarbuiten in georganiseerd verband de Staat minstens voor SRD 50 miljoen hebben benadeeld.

De gelden zijn met vervalste betaalopdrachten via de Centrale Bank van Suriname overgemaakt naar een rekening op naam van Robert Koendjbiharie. Van daaruit zijn overmakingen gedaan naar diverse bedrijven en personen. In deze zaak is ook Sergio C. in verzekering gesteld. Hij heeft een witte en een zwarte Mercedes Benz gekocht bij M&N Car Center. Volgens hem zijn de voertuigen van Mosa Rother. Hij is net als Koendjbiharie voortvluchtig. Zij worden opgespoord.

De conclusie is dat zeker Robert Koendjbiharie is misbruikt door grotere en rijkere rovers, want hij verkoopt manjas voor zijn levensonderhoud. Er zou ook gezegd zijn door buren dat mevrouw Kom de vorige maand een nieuwe dure auto heeft gekocht. Maar nogmaals, het inrekenen van deze mensen wil niet zeggen dat de echt rovers zijn gepakt. We moeten onze ogen goed openhouden, want de kruimeldieven die zichzelf niet weten te beschermen worden altijd eerst opgesloten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname'Kruimeldieven' opgesloten ivm Centrale Bank roof schandaal