woensdag 7 juni 2023
25.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
5
(1)

Kromosoeto opnieuw achter slot en grendel

lees ook ...

Nurmohamed legt nadruk op innovatie en veerkracht bij Caribb...

Het Caribbean Urban Forum 2023 (CUF 2023) vond dit jaar plaats in Suriname, in de Royal Ballroom van Hotel Torarica. Het hoofdthema van CUF 2023 was "Verbetering van veerkracht en duurzaamheid door in...

De autoriteiten hebben tijdens onderzoek genoeg reden gevonden om  ex-directeur Ginmardo Kromosoeto van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), donderdag nogmaals achter slot en grendel te plaatsen. Zijn advocaat begrijpt nog steeds niet waarom dit gebeurd is. Kromosoeto werd afgelopen woensdag nogmaals gehoord door de rechter-commissaris ten aanzien van deze kwestie. Deze zaak is al vier jaar gaande.

“Het gaat om het justitiële onderzoek bij de SPSB, maar over de precieze reden tast ik volledig in het donker”, zegt zijn raadsman.

Op 7 november, werd de ex-directeur voorwaardelijk vrijgesteld in een rechtszaak, waar de Centrale Bank van Suriname (CBvS) betrokken is. Eerder werd hij door de kantonrechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en een geldboete van SRD 150.000. Hij heeft twee derde van die straf uitgezeten en hoger beroep aangetekend. Die zaak is nog steeds in behandeling bij het Hof van Justitie.

Eerder werd Kromosoeto tijdens het onderzoek naar de vermeende handelingen bij de SPSB, in 2019 reeds op non-actief gesteld. Na het onderzoek werd dat opgeheven, en het onderzoek afgerond. De zittende regering startte het onderzoek opnieuw.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKromosoeto opnieuw achter slot en grendel