zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
5
(1)

Kromosoeto opnieuw achter slot en grendel

lees ook ...

Studenten van SHTTC schitteren tijdens culinair eindexamendi...

Bij het Suriname Hospitality and Training Centre (SHTTC) vond een bruisende afsluiting plaats van de Koks Niveau 3 opleiding, waarbij studenten hun culinaire vaardigheden en creativiteit ten toon spre...

De autoriteiten hebben tijdens onderzoek genoeg reden gevonden om  ex-directeur Ginmardo Kromosoeto van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), donderdag nogmaals achter slot en grendel te plaatsen. Zijn advocaat begrijpt nog steeds niet waarom dit gebeurd is. Kromosoeto werd afgelopen woensdag nogmaals gehoord door de rechter-commissaris ten aanzien van deze kwestie. Deze zaak is al vier jaar gaande.

“Het gaat om het justitiële onderzoek bij de SPSB, maar over de precieze reden tast ik volledig in het donker”, zegt zijn raadsman.

Op 7 november, werd de ex-directeur voorwaardelijk vrijgesteld in een rechtszaak, waar de Centrale Bank van Suriname (CBvS) betrokken is. Eerder werd hij door de kantonrechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en een geldboete van SRD 150.000. Hij heeft twee derde van die straf uitgezeten en hoger beroep aangetekend. Die zaak is nog steeds in behandeling bij het Hof van Justitie.

Eerder werd Kromosoeto tijdens het onderzoek naar de vermeende handelingen bij de SPSB, in 2019 reeds op non-actief gesteld. Na het onderzoek werd dat opgeheven, en het onderzoek afgerond. De zittende regering startte het onderzoek opnieuw.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKromosoeto opnieuw achter slot en grendel