dinsdag 19 maart 2024
26 C
Paramaribo
13.8 C
Amsterdam
5
(1)

Kromosoeto opnieuw achter slot en grendel

lees ook ...

Suriname schittert op internationale toerismebeurs in de Ver...

De Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA), in samenwerking met het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, heeft van 8 tot 10 maart 2024 deelgenomen aan de internationale toe...

De autoriteiten hebben tijdens onderzoek genoeg reden gevonden om  ex-directeur Ginmardo Kromosoeto van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), donderdag nogmaals achter slot en grendel te plaatsen. Zijn advocaat begrijpt nog steeds niet waarom dit gebeurd is. Kromosoeto werd afgelopen woensdag nogmaals gehoord door de rechter-commissaris ten aanzien van deze kwestie. Deze zaak is al vier jaar gaande.

“Het gaat om het justitiële onderzoek bij de SPSB, maar over de precieze reden tast ik volledig in het donker”, zegt zijn raadsman.

Op 7 november, werd de ex-directeur voorwaardelijk vrijgesteld in een rechtszaak, waar de Centrale Bank van Suriname (CBvS) betrokken is. Eerder werd hij door de kantonrechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en een geldboete van SRD 150.000. Hij heeft twee derde van die straf uitgezeten en hoger beroep aangetekend. Die zaak is nog steeds in behandeling bij het Hof van Justitie.

Eerder werd Kromosoeto tijdens het onderzoek naar de vermeende handelingen bij de SPSB, in 2019 reeds op non-actief gesteld. Na het onderzoek werd dat opgeheven, en het onderzoek afgerond. De zittende regering startte het onderzoek opnieuw.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKromosoeto opnieuw achter slot en grendel