Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Kritische Surinaamse burgers over vriendjespolitiek

Geplaatst

op

Kritische Surinamers aan het woord. Wat gaat er allemaal fout, kan het wat er nu allemaal gebeurt ? Twee familieleden bezetten 9 posten, daar waar er 8 andere mensen de functies ook zouden kunnen invullen. Brandstofprijs wordt verhoogd. Maar hoe dan ?? “Mijn kinderen gaan nu zomaar naar school.”  De straatpraat. – Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ricadop:SURINAMEKritische Surinaamse burgers over
zondag 27 september 2020 14:28

deze zijn uitschot. Ik wil mijn tijd en energie data niet meer aan deze soort domme items spenderen . In Europa zijn jullie rijke @ diaspora ,de grootste groep in Holland en na de Binnenlandse Oorlog zijn de jongeren nu volwassen mensen en leven ze nu in Frankrijk en België en die @ diaspora willen absoluut niet in SU investeren als ze geen voordeel en macht uit kunnen halen om hun idee in de ontwikkeling van hun investering te beschermen Ze willen water in het binnenland weetje hoeveel dat kost als zo uit alkaar woont inhet bos zelf in het… Lees verder »

Alma
zondag 27 september 2020 16:51

Jullie hebben gelijk. Jullie voelen het. Jullie hebben het recht te praten. Je mag kritisch zijn vooral als je honger hebt. Niemand wilt in armoede leven. Hopelijk horen ze jullie praten en is de boodschap duidelijk we zijn 1 we zijn Surinamers. Help elkaar

Rafael
dinsdag 29 september 2020 00:14

@Ricadop:SURINAMEKritische Surinaamse burgers over Waarom zijn deze klagers uitschot? Omdat ze er niet als jou uitzien? En omdat ze het Santokhi te moeilijk maken? Deze klagers hebben gewoon gelijk. Melissa Santohki en Leo Brunswijk van de coalitie bezetten samen NEGEN jobs. En Melissa heeft geen deel in deze regering. Presidentsvrouw is geen functie titel maar een ere titel. Zij hangt er gewoon bij. Dus hoezo moet zij met alle geweld ook een RVC functie hebben? Er zijn genoeg mensen in Suriname die een studie niveau hebben die de zeven jobs die Leo Brunswijk en Melissa Santohki teveel hebben met gemak… Lees verder »Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen