Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Krin taki, een luchtig gesprek met President Chan Santokhi

Geplaatst

op

Krin Taki is een luchtig vraag gesprek met Zijne Excellentie Chandrikapersad Santokhi. Journalisten worden in de gelegenheid vragen te stellen. Onze reporter van Culturu.com was hierbij aanwezig. In de 37e minuut stelt onze reporter Nancy Boldewijn namens Culturu.com enkele vragen.

  1. Hoe President Chan Santokhi het probleem van de koersstijging zal oplossen ?
  2. Hoe het probleem van de school opgepakt zal worden, aangezien er geen grote groepen in een lokaal mogen zitten en het openbaar vervoer nog niet is opengesteld
  3. Hoe President Chan Santokhi omgaat met de opmerkingen over nepotisme, aangezien zijn partner en de broer van de VP in RvC’s zijn.

Bron : Culturu.com / Communicatie Dienst Suriname

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henrij
maandag 7 september 2020 18:37

Heel Slimme president. IK WENSEN HEM HEEL VEEL WIJSHEID. om Suriname weer naar een normaal en beter Suriname te brengen. In mijn ogen zal het hem lukken. Een man die het juiste zal doen naar eer en geweten. Met het weinige wat binnen komt moet deze president iedereen tevreden stellen wat een moeilijke taak is. Maar met de wil van de almachtige zal het goed komen . God zegen deze president. God zegen Suriname

Bankoe
maandag 7 september 2020 18:56

Ik denk eerder Su naar de sodemieter helpen .zakken vullen allemaal!!!

Nasi
maandag 7 september 2020 21:53

Voordeel van de twijfel we zullen na een jaar kijken wat hij doet. Als h ij doet wat hij beloof

Cool
dinsdag 8 september 2020 03:55

Uit verschillende interviews van pres is wel een lijn te trekken uit zn praten en zn handelen. De wil voor het goed doen. Allen wel de vraag waarom steeds mensen uit jouw nabije omgeving benoemen. Samenloop van omstandigheden? Wat jij doet, Kan je anderen moeilijk verbieden te doen. Ook Al weet jij dat van Hun niet goed is. Laten wij hopen en bidden dat zaken goed uitpakken. Anders betalen wij allemaal het gelag. In deze 5jrn betalen wij vr de afgelopen 10jrn, indien wij vr deze 5 jrn ook nog zullen moeten betalen, dan komen wij op min. 15jrn achteruitgang… Lees verder »

Resida
dinsdag 8 september 2020 06:01

Heel heel erg wat de vorige regering met ons heeft gedaan. Er komt geen cent binnen van onze bedrijven staats olie en alle andere bedrijven. Alles verpand. Wanneer gaan ze de vorige regering oppakken. Zoveel inkomsten. Waar is het geld. Sluit iedereen op van de vorige regering ik snap niet waarom ze alles verpand hebben. Hoe dom zijn mensen om een land failliet te laten gaan, terwijl het land miljarden binnen komt. Sluit de hele vorige regering op .. iedereen

John
dinsdag 8 september 2020 08:04

Het wordt tijd dat Boefdraad wordt uitgeleverd, Bouterse begint met zijn straf uit te zitten of uitlevering naar Nederland, en Brunswijk ook zijn straf in Nederland gaat uitzitten.
Waarom zitten de kleintjes wel in de gevangenis en de mannen die overal achter zitten niet.
Deze President doet het heel goed.
Heeft al meer positieve dingen gedaan in 2 maanden dan de andere in 10 jaar.Advertentie

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Suriname

Toerisme Suriname krijgt duwtje in de rug

Geplaatst

op

Think Tourism

Een van de mogelijkheden voor Suriname om aan meer verdiensten te komen is het toerisme. Het is een  arbeidsintensieve sector en kan als zodanig een grote bijdrage leveren bij het scheppen van  werkgelegenheid. Ook heeft het raakvlakken met vrijwel alle andere sectoren.  Deze sector staat nu weliswaar onder druk door de covid-19 pandemie, maar met wat aanpassingen en het volgen van het opgestelde protocol, moet het mogelijk zijn weer inkomen te genereren en banen veilig te stellen. Dit gaf President Santokhi gisteren aan in de Jaarrede.

Het staatshoofd benadrukte dat toerisme de op drie na grootste industrie in de wereldeconomie is.  Daarbij moeten wij  de bereikbaarheid van Suriname in de gaten houden zoals bijvoorbeeld de luchtvaart. De President zei dat uitbreiding van vliegroutes en samenwerking  met luchtvaartmaatschappijen en frequenties op routes met een open mind bekeken worden. De President wil dat Suriname verder gepositioneerd  moet worden als de natuur- en cultuurbestemming van het Caribisch gebied en Zuid-Amerika

Via de Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) zullen opleidingen en trainingen verder gestalte krijgen   Dit zal uiteindelijk nieuwe banen opleveren. Bij  het ontwikkelen van het toerisme zal de werkgelegenheid ook een push krijgen.  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen