dinsdag 27 september 2022
28.4 C
Paramaribo
9.8 C
Amsterdam
5
(1)

Krijgt Intermoengotapoe toch een Kans van CONCACAF?

lees ook ...

21 september, geboortedag Jaggernath Lachmon

Gisteren 21 september, hebben de VHP en eigenlijk het gehele land, de 106de geboortedag van de grote VHP-leider Jagernath Lachmon herdacht. Wijlen VHP-voorzitter Lachmon kan in één keer genoemd worden...

De voorzitter van de Concacaf Disciplinary Committee, Margarita Bermudez heeft een mail gestuurd naar de club, ten aanzien van voorzitter Adolfina Cairo. De Disciplinary Committee is een onderzoek gestart naar de handelingen van Brunswijk, die ze typeren als illegaal en onetisch, waarbij de integriteit en reputatie van het voetbal heel negatief aangetast is.

SV Inter Moengotapoe mag zich tot vandaag, vrijdag 24 september, om 13.00 uur verweren bij de Concacaf Disciplinary Committee over het incident waar Ronnie Brunswijk geld verdeelde na de Concacaf League-wedstrijd tussen Inter Moengotapoe en CD Olimpia gespeeld op 21 september in het Dr. Ir. F. Essedstadion.

De Concacaf geeft aan dat er in artikel 5.3.6.8 dat elke club die mee doet aan de Concacaf-competities, het moet  nalaten om enig illegaal, immoreel of onetisch gedrag te vertonen, dat schade kan toebrengen aan de integriteit en reputatie van het voetbal.

De zaak kwam aan het licht bij de Concacaf, toen de Venue Coordinator onderweg naar de luchthaven, de video’s onder ogen kreeg. Hij rapporteerde dit meteen aan de Concacaf. Volgens de Venue Coordinator was hij bezig met de persconferentie  die gaande was, toen Ronnie Brunswijk, vicepresident van de Republiek Suriname, maar ook de eigenaar, aanvoerder en speler van Inter Moengotapoe, zich in de kleedkamer van CD Olimpia bevond.

“In de video’s zie je duidelijk dat Brunswijk meer dan US$ 2000 overhandigd. Geen van de wedstrijdofficials, referee’s of hoofd van de delegaties waren op dat moment op de hoogte van dit geval, totdat we de video’s zagen”, aldus de Venue Coordinator.

Inter Moengotapoe verloor de wedstrijd met 6-0. Volgens een verklaring van Brunswijk heeft hij met toestemming van de leiding van Olimpia geld aan ze gegeven, uit dankbaarheid dat ze naar Suriname zijn gekomen om te spelen in deze Covid-19 periode. De return moet komend week gespeeld worden in Honduras.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKrijgt Intermoengotapoe toch een Kans van CONCACAF?