Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sport

Suriname wint 2-0 van St Kitts and Nevis

Geplaatst

op

De nationale voetbalselectie van Suriname heeft in de Concacaf Nations League met 2-0 gewonnen van Saint Kitts en Nevis. Stefano ‘Buru’ Rijssel en Ivenzo Comvalius, scoorden de doelpunten.

Door de overwinning zaterdagavond in het André Kamperveen Stadion sluit Suriname de kwalificatie af met zeven punten na twee zeges, één gelijkspel en één nederlaag. Het enige verlies werd geleden tegen Jamaica (1-2). Voorlopig wordt de negende plek bezet.

De nummers één tot en met tien plaatsen zich voor de Gold Cup. Suriname is nog niet zeker van deelname aan dat toernooi, omdat andere kanshebbers nog in actie moeten komen later zaterdagavond en zondag. Sint Kitts en Nevis, teruggevallen naar de dertiende plaats, blijft steken op zes punten.


Lees verder

Sport

Concacaf Nations League: Suriname vs St. Kitts and Nevis

Geplaatst

op

Op zaterdag 23 maart speelt de nationale voetbal selectie van Suriname de belangrijke wedstrijd in het kader van de Concacaf Nations League tegen St Kitts and Nevis. De wedstrijd wordt in het A. Kamperveen stadion gespeeld en begint om 19.30.

Lees verder

Meest gelezen