zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Kranslegging standbeeld Jagernath Lachmon

lees ook ...

Nederlandse Brigade-generaal Jan Hut ontmoet minister Mathoe...

Dit jaar voert het Commando Zeestrijdkrachten met het Korps Mariniers de Jungle Warfare (Instructor) Course uit in Suriname. In het kader hiervan bracht de Nederlandse brigade-generaal der mariniers, ...

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft in verband met de Nationale Verbroederingsdag een krans gelegd bij het standbeeld van de politieke leider Jagernath Lachmon. De geboorte dag van Jagernath Lachmon wordt jaarlijks op 21 september middels een kranslegging en een lezing herdacht.

“Het is niet alleen een bijzondere dag voor de VHP, maar ook een bijzondere dag voor het land Suriname en de bevolking, vanwege het feit dat Jagernath Lachmon een groot deel van zijn leven als voorzitter en lid van De Nationale Assemblee heeft gefungeerd. Lachmon had een filosofie hoe politiek in een multi-etnische samenleving bedreven moet worden”, zegt ondervoorzitter van de VHP, Glenn Oehlers na de kranslegging.

Oehlers zegt dat Lachmon door zijn politiekvoering de rust in de muli-etnische samenleving wist te bewaren, verder te verduurzamen en de samenleving op weg te helpen naar natievorming. De huidige ondervoorzitter ziet de politieke filosofie van Lachmon als instrument dat het staatkundig niveau van Suriname heeft opgevoerd. Dit heeft Lachmon samen met de gewezen politieke leider Johan Adolf Pengel bereikt. “Als twee staatsmannen hebben ze ervoor gezorgd dat de rust in de samenleving behouden werd. Ze zijn de enige leiders in de Surinaamse geschiedenis die elkaar in evenwicht wisten te houden. De samenleving is hiermee in stand gehouden.

In de wereld zorgen politieke leiders juist voor grote verdeeldheid en enorme onrust met allerlei uitspattingen die daaruit kunnen voortvloeien. Maar de politieke verdiensten in Suriname kunnen we op het conto van Lachmon en Pengel toeschrijven”, onderschrijft Oehlers.

Verschillende leden van het VHP-bestuur, parlementariërs en andere genodigden hebben de kranslegging bijgewoond. Naast het standbeeld van Lachmon, zijn er ook bij het hoofdkwartier van de VHP kransen gelegd en toespraken gehouden door prominente figuren binnen de partij. De activiteiten op deze dag staan allemaal in het licht van verbroedering, eenheid, politieke stabiliteit en duurzame ontwikkeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKranslegging standbeeld Jagernath Lachmon