maandag 26 februari 2024
25 C
Paramaribo
5.6 C
Amsterdam
5
(2)

KPS verstoord, omdat vitale afdelingen werk neerleggen

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van een 7-tal seniore professionals die beseffen dat het bestuur van het land beter moet en beter kan. De opeenvolgende bestuurlijke en economische crises zijn ons nie...

Het Interim Management Team (IMT) van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft heden omstreeks 15:54 uur kennis genomen van een schrijven van het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB). In het schrijven is kenbaar gemaakt dat de SPB per onmiddellijk in actie is en dat vitale afdelingen van het KPS geen werkzaamheden zullen uitvoeren.

Het IMT heeft met verbazing kennis genomen van dit besluit, aangezien er geen arbeidsconflict bestaat tussen de werkgever en de werknemers van het KPS. Het IMT is conform de taakstelling van het bevoegd gezag bezig met het reorganisatietraject en staat in dit kader open voor overleg en dialoog ten aanzien van issues werknemers rakende.

Het IMT  vindt het zeer betreurenswaardig dat er gekozen is voor dit model terwijl het alom bekend is dat indien een lid van het KPS van oordeel is dat hij of zij geschaad is in zijn/haar rechtspositie er wettelijke regels en procedures zijn om dit te adresseren. In dit kader roept het IMT alle ambtenaren van politie op om invulling te geven aan onze grondwettelijke taken namelijk waarborging van de algemene veiligheid van land en volk.

Het IMT informeert de samenleving dat er voorzorgsmaatregelen zijn getroffen in
samenwerking met veiligheidsinstituten om de veiligheid van de samenleving te waarborgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKPS verstoord, omdat vitale afdelingen werk neerleggen