donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
0
(0)

KPS houdt persconferentie

lees ook ...

Training in Nickerie versterkt Waterschappen: LVV en ROS bun...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft in samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en met ondersteuning van de IICA Project Uitvoering (PEU) een...

Op woensdag 16 november is er door Directeur Operatie (DOKPS), Commissaris van politie, B. Isaacs een persconferentie belegd om de  gemeenschap te informeren over de aanpak, resultaten en voortgang van het criminaliteitsbeeld. Aanwezig waren het hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit (BZC), de Hoofdinspecteur van politie C. Dragman en de hoofden van de verschillende gespecialiseerde afdelingen.

Tijdens deze persconferentie hebben de verschillende operationele afdelingen een uiteenzetting gegeven over de inspanningen die zij de afgelopen drie weken hebben uitgevoerd. Het betreft inspanningen zoals berovingen, moord, vechtpartijen onder de jeugdigen, seksueel misbruik, overtreding vuurwapenwet en wet verdovende middelen, frauduleuze handelingen, gevolgd door aanhoudingen en in verzekering stellingen van verdachten.

Daarnaast is er ook informatie gedeeld door middel van statistieken, waarbij het opmerkelijk is dat er 395 aanhoudingen zijn verricht in die drie weken waarvan 186 verdachten in verzekering zijn gesteld. Er werd vervolgens gesproken over de opvallende- en de onopvallende surveillance die niet alleen door de interventie eenheden, maar ook door andere eenheden worden uitgevoerd.

In het kader van het Zero Tolerance beleid dat door het KPS is aangekondigd, zijn er een aantal Road Blocks uitgevoerd en anderen die volgens planning nog uitgevoerd moeten worden. Ook is er een ‘Most Wanted’ lijst die steeds geupdate wordt.
Aan de samenleving wordt een beroep gedaan alert te blijven en om elk moment van de dag waar er gevaar dreigt of waarneembaar is, direct de politie te contacten via het Command Center op het nummer 115.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKPS houdt persconferentie